torstai 21. marraskuuta 2013

Laiskan ja/tai kiireisen ihmisen pikasämpylät

Nythän on niin, että herkkuja tekee usein mieli, mutta ulkona vihmoo jäistä räntää vaakasuoraan ja kauppareissu ei oikein houkuta. Silloin kannattaa tehdä ratsia omiin keittiökomeroihinsa, sieltä saattaa hyvinkin löytyä ainekset näihin maukkaisiin ja supernopeisiin sämpylöihin. Ohje niihin on miksattu useasta eri reseptistä.

Pikasämpylät:

Pellillinen
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl siirappia tai hunajaa
2,5 dl kylmää vettä

Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen ja aloita kisa itseäsi vastaan - ehditkö saada sämpylät pyöritettyä ennen kuin uuni lämpiää valmiiksi?

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi. Sekoita isolla lusikalla tasaiseksi. Nosta sillä samaisella lusikalla möykkyjä pellille. Taputtele sitten möykyt jauhotuin käsin palloiksi. Valmista! Tai no ainakin melkein. Paista sämpylöitä uunissa 200 asteessa reilut 10 min.

Jos olet oikein innokkaalla päällä, niin heitä taikinaan pari isoa raastettua porkkanaa. Silloin voit pistää vettä vain pari desiä.

Tai raasta mukaan juustonloppu. Tai voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pintaan seesamin- tai kurpitsansiemeniä. Tai mene sinne kauppaan ja osta suklaata.

Oikeasti herkullisempia kuin kuvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!