maanantai 19. joulukuuta 2011

oi ihana asioiminen

Ah, kohta on aika hipsiä (lumisateessa! kannatti valittaa!) kohti asukastoimistoa. siellä saa ensin rattoisasti odottaa pienen ikuisuuden ja sen jälkeen asioida aina yhtä ystävällisten, avuliaiden ja selväsanaisten virkailijoiden kanssa.

Tänään siis selviää, millä ehdoilla saamme alivuokrata opiskelijakolmiotamme eteenpäin vaihdon aikana. Huhu kertoo, että aina se ei edes olisi mahdollista. Oma järki ei kyllä riitä ymmärtämään, miksi olisi parempi vaihtoehto seisottaa asuntoa tyhjillään puoli vuotta, kuin vuokrata se edullisesti kalustettuna esimerkiksi työttömälle työnhakijalle tai kotoa poismuuttavalle nuorelle. Mutta tuntemattomia ovat asiointi-ihmisten logiikat.

Jos hyvin käy, saamme luvan solmia väliaikaisen vuokrasopimuksen erään tuttavamme kanssa, joka kipeästi kaipailee paikkakunnalta huonetta kevääksi. Jos taas byrokratia heittelee kapuloita rattaisiin oikein olan takaa, jäämme kolmen asunnon loukkuun. Mikäs sen mukavampaa, kuin maksaa vuokraa sekä Etelä-Koreaan, Ruotsiin että Suomeen.

Joten pitäkääpä peukkuja pystyssä! Ehkä virkailijoillakin on joulumieli jo töissä mukana?

(Itse olen kerrankin ajoissa liikkeellä. Viimeinen lahja kääräistiin paperiin eilen!)


Ja joulu ei muuten ole oikea joulu, mikäli Totoro ei vahdi lahjoja pitkäkyntisten ja uteliaiden poikaystävien varalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!