keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

On ollut tässä kaikenlaista...

Joskus elämä heittää täydellisesti kuperkeikkaa. Silloin saattaa olla tarve hautoa ajatuksiaan ihan keskenänsä, ennen kuin läväyttää ne internetiin kaiken kansan töllättäväksi. Mikäli olette ihmetelleet.

Tukholma on ennallaan. Kauppoja täällä, kulttuuririentoja tuolla, ravintoloita, kahviloita, puistoja, ihmisiä, näyttelyitä, kirppareita ja terasseja joka puolella.

Mutta toisaalta, ykkössijan jostain syystä ryysää itselleen työt. Ja vieläpä aivan joka ikisenä arkipäivänä. Jännä juttu.

Vaikka kyllähän sitä töiden jälkeen hieman ehtii kaupungilla poukkoilla. Kulturhusetissa kävin katsomassa pienen Tom of Finland –näyttelyn. Ja tähän väliin voisi tietysti laittaa vaikka jonkun ”mutta onneksi koolla ei ole väliä” –vitsin, mutta koska olen niin hillitty ja järkevä ihminen, en tee sitä.

Hyvä ystävä vuosien takaa tuli kyläilemään viikonloppuna. Koluttiin kesäalennusmyyntien rippeet niin tehokkaasti, että nilkkoja särkee edelleen. Samalla kierrettiin parit kirpputorit ja vallattiin Sergelin torgin kupeessa olevasta thai buffet –ravintolasta pöytä niin pitkäksi aikaa, että tarjoilija alkoi näyttää huolestuneelta. Ehkä hän kuvitteli joutuvansa kantamaan meidät sieltä ulos omin käsin. Mikä olisikin ollut mukavaa, koska itse pystyin lähinnä vain vyörymään takaisin kotiin.

Viikonloppuna korkattiin myös tukholmalainen kotipilekausi. Suomalaisia löytyy Tukholmasta niin käsittämättömiä määriä, että kotimaisia ystäviä tulee hankkineeksi ihan väkisinkin.
Mutta mitäs sitä turhaan hyvää vaihtamaankaan. Ja ainahan sitä voi seurata rutinoituneiden tukholma-asukkien perässä Tukholman yöelämään. Siellä voi sitten sivistyneesti luoda itselleen pohjoismaista ystäväverkostoa. Vai miten se nyt menikään?

Nyt ehdin parin päivän ajan vetää rauhassa henkeä ja googlailla loistavia Tukholmavinkkejä, sillä perjantaiaamuna rantautuvat uudet vierailijat. On se tämä kesä vaan melkoisen loistavaa aikaa!

Ja loppuun vielä silmäniloa viime aikaisista seikkailuistani
Kauppakeskuksessa voi välillä istahtaa piirtelemään upeita taideteoksia. Ja pääsi tolla häkkyrällä myös Facebookiin.

Työmatka tunnelbanalla ei ole niin ankea kuin voisi kuvitella.

Laiskan turistin Tukholmakierros. Miniatyyrikaupunki Kulturhusetissa.

Ihania ihania postilähetyksiä ystäviltä.

Suunnattoman tuskan jälkeen epätoivoisesti shopatut kengät.

Suosikkikauppani Fröken söt sijaitsee Götgatanilla Slussenin liepeillä.

Katsokaa nyt tätä ihanuutta!
 Huomenna edessä jännittävä kampaamokäynti. Mitä jos iskee kielimuuri ja päädyn kaljuksi? Lisäpiristystä iltaan tuo pyykkivuoro, jonka sain vain ajalle klo 23-03. Mitäs siitä muutakaan öisin tekisi.

6 kommenttia:

  1. Nauti kampaamohemmottelusta! En malta odottaa, että näen lopputuloksen! Itse asiassa voisit postata siitä kuvan tänne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yritin kyllä kuvailla sitä keskenäni, mutta se osoittautui melko hankalaksi kun käytössä on vain surkea kännykkäkamera! :D Ja kampaaja leikkasi kyllä aivan hatusta koko kampauksen, vaikka sinnikkäästi heiluttelin sille sitä valitsemaani mallikuvaa... mutta ei se sit loppujen lopuksi mitään, ihan kiva tästä tuli, vaikak hetken olin kauhuissani. :D

      Poista
  2. Ihana postaus Hilkkis <3
    *RUTISTUS*

    VastaaPoista
  3. Ihmeellinen pyykkäriaika. Ilmeisesti kone sijaitsee sellasessa paikassa ettei sen käymisestä oo haittaa kellekään..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, pyykkitupa on oma erillinen rakennuksensa, koneet pyörii siellä vuorokauden ympäri. :)

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!