maanantai 11. helmikuuta 2013

Hedelmäöverit ystävien seurassa

Tampere on muuten ihan kiva kaupunki (Ransu, Simo Frangen, Särkkä, mitä näitä nyt on), mutta brunssikulttuuri ei täällä kyllä kukoista. Kivan, leppoisan ja järkevän hintaisen viikonloppuhengailupaikan löytäminen on työn ja tuskan takana. Tamperelaiset, mikä teitä vaivaa? Ettekö pidä kivasta tekemisestä?

Lauantaisin edullista brunssia saa Klubilta. Tarjottavatkin ovat oikein mainioita ja deejiit soittelevat leppoista musiikkia. Haittapuolena on tosin se, että tarjoilija käy kiskaisemassa lautasen kädestäsi tiskiin, ja kyselee puolen tunnin välein, että "oletteko te jo valmiita?" Ei niin leppoisaa. Tuulihatun tarjoama makuelämyskin menee ihan harakoille, kun kahvikupin santsaus täytyy hakea puolijuoksua, ettei tarjoilja vaan tulkitse sinun jo lopettaneen ruokailua, ja vie vaivalla kasaamaasi herkkusämpylää takaisin keittiöön.

Sunnuntaisinkaan tarjonta ei päätä huimaa. Kiivaan googlettelun jälkeen löysin yhden törkeän ylihintaisen (40e!), yhden edullisen ja epämääräisen (8e ja pubissa), yhden ylihehkutetun (Kahvila Valo) ja kaksi potentiaalista brunssipaikkaa.

Valitsimme kiivaan jahkaamisen ja epäröinnin jälkeen lopulta Hullun Poron. Nimi ei tässä tapauksessa onneksi ollut enne.

Hullun Poron brunssitarjonta löi kyllä hieman ällikällä. Blinejä! Rapuja! Sienimuhennosta! Ja onneksi myös joitakin hyviä ruokia...

Esimerkiksi tuoreita marjoja ja hedelmiä. Salaatteja ja vihanneksia. Leipäjuustoa ja hilloa. Possunpaistia, kermaperunoita, kotitekoisia lihapullia, nakkeja, paneroitua kalaa, lohirullia, maksapasteijaa, mozzarellaa, leikkeleitä, juustoja ja tietysti jäätelöbaari.

brunssi
Vaatimaton jälkkäriannos
Kyllä kannatti pulittaa vastahakoisesti se parikymppiä "pelkästä aamupalasta". Koko loppupäivä menikin sitten niillä samoilla murkinoilla. Kätevää.

Loppuun toki vielä hieman purnausta: ei appelsiinimehua! Ei paahtoleipää! Ei croisantteja! Ei munakokkelia! Leipätarjonta oli muutenkin jotenkin olematon. Eikö kukaan enää syö aamuisin leipää? Karppaajat ovat jotenkin ujuttautuneet mukaan brunssibisnekseen. Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Tsemppiä nyt, Hullu Poro! Täydellinen brunssitarjonta on aivan käden ulottuvilla. Parantukaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!