keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Keväinen haikeus

Ulkona lirisee ja lorisee! (Siis muuallakin, kuin soittoravintoloiden läheisissä porttikongeissa, joissa sivistyneet herrasmiehet käyvät keventämässä lastiaan.) Kevät on ihan oikeasti tulossa! Hipjee!

Tänään saapastelin yliopistolta kirjastoon. Oikaisin auringonpaisteessa kimaltavan lumisen Sorsapuiston lävitse. Penkillä istui mummo, jolla oli kaksi kaulaliinaa ja kirkkaanpunainen baskeri. Hän oli kääntänyt kasvonsa aurinkoon päin ja hymyili niin tyytyväisesti, että teki mieli mennä viereen istumaan. Elämästä nauttiva mummo! Voiko olla mitään parempaa.

Muutenkin siellä puistossa oli jotenkin aivan maaginen tunnelma. Kaunista ja kirkasta. Jääkentällä ihmiset luistelivat t-paidoissa ja pikkulapset muksahtelivat riemukkaasti kumoon. Oi.

Voi kun voisin nyt tehdä termospullollisen kaakaota, leipoa pari sahramipullaa ja kasata muutaman herkullisen juustosämpylän. Voi kun voisin pakata eväät pieneen retkireppuun, napata lämpimän istuinalusta kainaloon ja lähteä jonkun kanssa retkelle. Siihen retkeen kuuluisi sulavan lumen ihmettelyä, metsässä haahuilua ja ehkä nuotiotuli. Mahdollisesti myös kamera. Mutta ennen kaikkea kevyt ja keväinen tunnelma.

Mutta enpä tiedä. Kenen kanssa sinne retkelle oikein lähtisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!