maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kalliita unia

Voisiko joku kertoa, miksi pussilakanat ovat niin ylihinnoiteltuja? Paitsi tietty ne Ikean rumat ja kuppaset lakanat, mutta niissä en halua nukkua.

Minulle on tullut hinku ostaa uusia lakanoita. Ei niin että sellaisia tarvitsisin. Mutta vuosikausia palvelleet Finlaysonin muumit alkavat pikkuhiljaa nukkaantua ja sen lisäksi olen kyllästynyt ällösöpöihin sydänlakanoihini. Ikuisesti virnistelevät hymynaamalakanatkaan eivät aina oikein sytytä. Kaipaan jotain graafisempaa ja tyylikkäämpää. Suoraviivaisempia unia!

Mutta kukkaro ja periaatteet pistävät vastaan, kun kahdesta yhteenommellusta kankaanpalasta pitäisi maksaa seitsemänkymppiä. Kyllä tulee nokosille hintaa. Oman kullan kuvia vaan kaikille!

Onneksi ostosvalikoiminen nettitirkistely on huokeaa hupia. Ja jos rikas mies mä oisin, niin saattaisin klikkailla kotiini jotain seuraavista:

Ellos

Ellokselta löytyi jotenkin yllättävän paljon kivoja lakanoita. Väripalikkalakanat tuovat mieleen yliopiston taidehistoriankurssin. Selkeä mustavalkoisuus on myös tällä hetkellä todella pop, ainakin pääni sisällä. Sen sijaan pinkkejä bambilakanoita en osaa perustella mitenkään. Graafista ja tyylikästä? Tuskin. Pirtsakkaa ja lapsellista? Ehdottomasti!

Zalando

Zalandolta löysin ihanat voikukkaiset kevätfiilislakanat. Onko söpömpää nähty! Luulisi, että tuollaisissa pehkuissa unetkin olisi sellaisia höyhenenkevyitä ja tuulenmukana tempoilevia. Kirsikkalakanat on muuten vaan mainiot ja väri-ilottelevat raitalakanat voisivat helpottaa sitä ikävää, jota yhä tunnen mystisesti kadonneita Marimekkolakanoitani kohtaan.

Marimekko, Hemtex ja Färg&Form
 Ikävä kyllä niitä kadonneita Marilakanoita ei enää taideta myydä missään. Puljun tämänhetkinen valikoima oli yllättävänkin surkea. Vain kahdet kivat lakanat! Nimittäin hiirenkorvalla olevat Kaiku-lakanat ja trikoosta valmistetut, polkkakarkkiraidalliset Tasaraidat.

Muita ihania olivat myös Hemtexin merelliset lainelakanat ja vuodesta toiseen yhtä mahtavat Färg&Formin pilvenhattarat.

Huoh. Voi kun olisi kiva hankkia kotiin jotain uutta ja hienoa. Tai toinen vaihtoehto olisi periä jostain sellasia ylihienoja riemunkirjavia kukkalakanoita 70-luvulta. Mutta niitä ei taida olla tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!