torstai 4. huhtikuuta 2013

Kohupannarit villitsivät keittiön

Olen niin totaaliurpo, etten ollut kuullut blogimaailmaa järisyttäneistä kohupannareista ennen eilistä. Nolouden huipentuma. Mutta nyt asia ainakin on korjattu.

Kohupannarit ovat kohupannareita siksi, että ne ovat helppoja, hyviä ja halpoja.

Ai että kuinka helppoja?

No näin helppoja: riko kulhoon kaksi kananmunaa ja heitä sekaan yksi kypsä banaani. Surauta vaikkapa sauvasekoittimella mössöksi. Paista. Nauti.


Jep. Kaksi ainesosaa. Helppo muistaa resepti ulkoa! Itse olen elämäni kolhuissa hukannut lättypannuni, joten en alkanut väkertää sellaisia söpöjä pulleita amerikkalaisia pannukakkuja, vaan tein vohveleita. Se vasta helppoa olikin. Pannu kuumenemaan ihan ensimmäisenä ja mössön ollessa valmis oli rautakin jo tarpeeksi lämmin. Sitten vaan sudin hieman Oivariinia pannulle ja se oli siinä.

Tuosta annoksesta tuli täsmälleen kaksi hyvää, paksua vohvelia. Sopiva aamupala-annos siis. Laitoin taikinaan piristeeksi vähän sitruunamehua ja aika paljon kanelia. Ensi kerralla saatan kokeilla vaniljasokeria tai kookoshiutaleita. Mutta siis pelkkä kananmuna ja banaani riittävät myös sellaisenaan.

Kyytipojaksi nautin maustamatonta jugurttia ja pakastemarjoja. Oli muuten melko hyvä alku päivälle. Ja aika terveellinenkin. Mutta onneksi kompensoin sitä syömällä välipalaksi sipsejä. Ettei vahingossa pääse vaikka laihtumaan. Hyi.

(Ja peeäs. Minä luin kohupannareista Eeva Kolun ruokablogista. Ja niin taisi lukea aika moni muukin, sillä kun lähdin kauppaan ostamaan banaaneja, niin sain taistella itselleni laarin viimeiset yksilöt.)

2 kommenttia:

  1. Tuomo sekoaa kun se kuulee tästä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin. Mut kannattaakin vähän seota. Oli meinaa hyviä. Eikä maistunut yhtään banaanimunakkaalta! Se oli plussaa.

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!