maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mitä lahjaksi ikälopulle?

Viikon päästä vanhenen hyvin ratkaisevalla vuodella. Olen puolessa välissä viittäkymmentä. Neljännesvuosisadan ikäinen. Pikkulasten mielestä ikäloppu täti. Ja Alkonkin myyjien mielestä jo aika vanha.

Perhepiiristä sain melko tiukkoja käskyjä kertoa, mitä mahtaisinkaan halajata syntymäpäivälahjaksi. En äkkiseltään keksinyt mitään ja lupasin palata asiaan blogin puolella. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Jaa-a. Mitä minä sitten kaikkein eniten itselleni tahtoisin?

No ensinnäkin kesätyöpaikan. Sen jälkeen ilmavan ja valoisan pikku vuokra-asunnon, jonka vuokraan minulla olisi varaa. Lämpimämpiä ilmoja. Aurinkoisen kesän. Iloisemman elämänasenteen. Kärsivällisyyttä. Sanavalmiutta. Aloitekykyä. Itsevarmuutta. Energiaa. Luovuutta.

Haluaisin myös loputtoman ison kirjahyllyn ja narisevat lautalattiat. Ikuisesti voimassa olevan lahjakortin Finnish Design Shoppiin. Aina tuoreita leikkokukkia maljakoihin. Haluaisin askartelu- ja ompelupöydän, jolle voisin jättää kaikki projektini levälleen kunnes saan ne valmiiksi. Haluaisin oman kaakeliuunin ja leveät ikkunalaudat. Haluaisin osata tehdä räsymattoja ja leipoa maailman parasta pullaa. Haluaisin, että iltani eivät koskaan olisi yksinäisiä.

Mutta en usko, että nuo toiveet yksien synttärien ansiosta toteutuvat.

Onneksi on olemassa myös paljon pienempiä ja materialistisempia onnen palasia.

Hyvin pieniä palasia:

Kesää vasten sitä kaipaa itselleen kirkuvanpunaista kynsilakkaa sekä iloisesti heliseviä rihkamakoruja. Tällä hetkellä kuten aina muutenkin himoitsen yksinkertaisia hopeaketjuja ranteisiin ja överi-isoja, pursuilevia sormuksia sormiin. Lahjaksi otan mielelläni myös kahvi- tai lounashetken ystävän seurassa.

Vähän isompia palasia:



 
Mikään ei piristä tavallista tympeää iltaa yhtä hyvin, kuin onnistunut elokuvakäynti. Leffalipuille on siis aina kysyntää tässä osoitteessa. Lisäksi keittiökaappini viisi muumimukia ja kaksi muumikulhoa kaipaisivat hieman tasapainoa keskinäisiin suhteisiinsa useampien kulhojen avulla.

Ja sitten ovat tietystikin kirjat. Pokkarit, kovakantiset, divarilöydöt, oman kirjahyllyn turhakkeet - kaikki käyvät. Paitsi siinä tapauksessa, että olen lukenut kyseisen opuksen jo joskus aikaisemmin. Tässä nyt esimerkinomaisesti neljä kirjaa, jotka haluaisin ehdottomasti lukea.

Isoimpia palasia:


Ikuisesti jumissa olevat olkapääni ja niskalihakseni kaipaavat tasaisin väliajoin reppua tilannetta helpottamaan. Ihanaa, nahkaista, pehmeää reppua. Ei haittaa, vaikka kantoväline olisi vinkeä, vanhanaikainen tai muuten vastustamaton.
Ja kun nyt kerran aloin siivota astiakaappiani parempaan järjestykseen, ovat Tuokio 24h -astiat tervetulleita. Erityisesti lautaset. Isot, pienet ja sopalle sopivat.

Olisko siinä teille tarpeeksi inspiraatiota? Itselleni tämän postauksen tekeminen aiheutti pahemmanlaatuisen eBay-kuumeen. Jävla skit.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa et sulla on synttärit! Pitipä linkittää nyt tällainen kun tein kirjoitusvirheen: http://kann-ingen-sorg.blogpot.com/

    mielenkiintoista.

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!