tiistai 21. tammikuuta 2014

Strömsöilykausi avattu

Tällä hetkellä energiaa on aivan mystisen vähän. Nukun kevyesti 10 tunnin yöunia, syön lounaaksi lautasellisen d-vitamiinia ja suurin piirtein uin kahvissa, mutta silti kuudelta illalla päivä tuntuu olevan jo ohitse. Sen kellonlyömän jälkeen kykynen enää nuokkumaan unisesti pyjamahousut päällä, kaivautumaan syvälle nojatuolin uumeniin ja tuijottamaan eräänlaisessa talviunihorroksessa telkkaria, kunnes saan mennä oikeasti nukkumaan.

Eräs asia mikä piristää, on käsityöt ja kaikenlainen näprääminen. Jos illalle on sovittu kässäkerhon tapaaminen, niin energiavarastot täyttyvät yllättäen ja puikkoja voi kevyesti heilutella iltatunneille asti.

Pitäisi ehdottomasti lisätä käsityöhön käytettyjen tuntien määrää. Ilmaista terapiaa.

Tämä vuosi on lähtenyt liikkeelle melko vaatimattomasti. Pari keskeneräistä retaletta odottaa tekijäänsä. Mutta kun olisi niin paljon kivempaa aloittaa jotain uutta...!

Tällä viikolla lupaan pyhästi palata jo syksyllä aloitttamani villapaidan pariin. Sitä ennen tekaisin kuitenkin verryttelyhengessä pari pientä kodin piristäjää.

Malliin hain inspistä Pinterestistä ja loput sovelsin päästäni.
 Viime vuonna nyhräsin suurella innolla hamahelmien parissa ja loin ison kasan lasinalustoja. Pileiden loistaessa poissaolollaan ovat lasinaluset saaneet uuden tehtävän - nyt ne nököttävät tuikkukippojen alla. Tein pienten alustojen seuraksi yhden hieman isomman. Keväisiä ruusuja! Tällä lätkällä on jo sen verran kokoa, että sen päälle voisi huoletta asettaa teepannunkin.

Oi oi! Seuraavaksi jättivirkkaan maton. Tai rahin! Tai pyykkikorin!
Toinen prokkis on ollut haavelistallani jo pitkään. Sisustuskorien virkkaaminen trikookuteesta! Luulin, että homma olisi ollut huomattavasti vaikeampaa, mutta ei. Isompi kori syntyi parin-kolmen tunnin käsityökerhon aikana ja pienemmän tekeminen kesti suunnilleen yhden House-jakson verran. Kudetta meni yhteensä kilon verran ja koukun koko oli roheasti 10.

Kuinka paljon kivempaa olisikaan olla kokopäiväinen strömsöilijä kuin esim. maisterivaiheen opiskelija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!