torstai 11. lokakuuta 2012

Sinikeltaista joulurauhaa!

Nythän on jo aivan normaalia alkaa haikailla joulua. Ulkona on usein pimeää ja kylmää = joulunodotuksen aloittaminen hyväksyttyä.

Koska itse olen henkisesti noin yhdeltä neljäsosaltani svensson, on aivan luonnollista, että kohdistan jouluhaikailuni Ikeaan. Halpaa ja helppoa.

On jo aivan suunnaton halu päästä koristelemään kotia överipunaisin yksityiskohdin ja mauttomin jouluvaloin. Haaveilen outojen marttaniksien toteuttamisesta (imuroi lattialta glögimaustetta ja kotisi tuoksuu ikuisesti joululta! tee itse sitruunasta ja etikasta oma pesuaineesi ja hohdat hyvää tahtoa uuteen vuoteen saakka!) ja jouluruokareseptien testaamisesta. Oi kotitekoinen juusto, kuinka olenkaan sinua kaivannut!

Mutta ensin siis ne joulukoristeet. Tällä hetkellä minulla on
1. punainen kaitaliina
2. second handina eräässä muutossa kaapin päältä löydetty sydänkynttelikkö
3. taito askarrella ikkunaan lumihiutaleita

Hmmm. Ei kovin lupaavaa. Mutta kaikeksi onneksi minulla on myös
4. intoa ja osaamista
5. suunnitelmia
6. myötämielinen kämppis
7. nettikuvastot

Ikean joulu näyttää tänä vuonna esimerkiksi tältä:


joulujutut1 by kilkka

On punavalkoisia kulhoja, jotka ihan selvästi kaipaavat sisäänsä neilikoilla koristeltuja appelsiineja ja epätodellisen punaposkisia omenoita. On ihanan erilaisia joulupalloja, jotka voisi sijoittaa parvekkeella pian nököttävän joulukuusen oksille. On sympaattinen tähtikulho, jonne voisi sujauttaa itsetehtyjä nekkuja ja pähkinäsekoitusta. Ehkä kuivattuja hedelmiäkin. Sitten tarvittaisiin vielä pari ystävällisesti hymyilevää tonttua kipon reunalle vartioimaan. Ja lisäksi on parasta joulupaperia - tavallista ruskeaa ja punaista. Niitä voi koristella aivan mielinmäärin erilaisilla korteilla, piirrustuksilla, lehtileikkeillä, narunpätkillä ja tarroilla... Päässäni surisee jo uusia paketointi-ideoita. Tämän vuoden avainsanat ovat joulupukki ja kakkupaperit. (Joo, ei se ollut vitsi.)
joulujutut2                                     Ja mitäs sitten vielä.Hyasintit ja joulukaktukset ovat ihania, mutta innostuin ylläripaljon myös näistä vähän erilaisista joulukasveista. Tyylikästä ja simppeliä, sopivat rauhoittamaan krääsämerta.
Ja parvekkeelle on ihan pakko saada lyhty tai pari. Ja kynttilöitä. Ja kanervia! Ja joulunalusajan käsityöprojektina voisin puuhailla jotain noiden Ikean pehmokoristeiden tapaista. Kangaskaupasta muutama ihana kangaspala kainaloon ja ompelukone laulamaan. Loihdin vielä koko olohuoneen levyisen, nurkasta nurkkaan ulottuvan jouluviirin!

Vaikka ehkä odotan ensin, että saa sen halloweeninkin pois alta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!