lauantai 6. lokakuuta 2012

Zorron yöstä nouskaa

Ny selvis sitten, että mistä kenkä puristi. En ollut nähnyt aurinkoa noin kahteen viikkoon. Tänä aamuna tuo ihana, ihana aurinko porotteli pontevasti jo aamukaffesta lähtien. Ah. Tunnelmaan sopivat myös kynsien kirkkaankeltainen lakka ja aamiaispöydän pirskahtelevat mandariinit.

Hyppäsin pyörän satulaan ja poljin extrahitaasti pitkin Tampereen keskustaa. Jäin hetkeksi Laukontorille istuskelemaan laiturille ja tuijottelemaan Pyhäjärven helkkyvää pintaa. Ihmiset olivat omituisen hyväntuulisia ja vanha kurttuinen ukkeli istui viereeni mato-ongelle.

Jatkoin matkaa kohti Metsoa. Reitti kulki sattumalta eurooppalaisen ruokatorin lävitse. Oli oliiveja ja patonkeja ja herkkutoffeita ja sinappeja ja tuoksuvia saippuoita (vaikka en kyllä itse henk.koht valitsisi niitä ruokapöytääni.) Ja taas niitä samoja hyväntuulisia ihmisiä. Kukaan ei esim lyönyt minua, vaikka olin pyörällä liikenteessä. Sitäkin nimittäin saattaa Tampereella tapahtua...

Metsossa taas sattui olemaan ystävyyskaupunkien esittelypäivä. Pikkuisten pöytien ylle oli pingotettu eri maiden lippuja ja sekamelskainen puheensorina täytti yleensä niin hiljaisen kirjastoaulan. Svensson-tutkani bongasi huoneen perältä melko mukavan näköisen sinikeltaisen ristilipun. Hivuttauduin muka välinpitämättömästi lähemmäs ja silmäilin pöydällä lojuvaa esitetarjontaa.

Ja kuinkas sitten kävikään. Nyt pohdiskelen kiivaasti pitäisikö liittyä mukaan Pohjola-Nordenin nuorisoliittoon ja alkaa taas verestää sisäistä svenssoniani. Kyllä sitä tyyppiä ehtikin tulla jo ikävä.

No, Metsosta lähdin sitten pääkoppa suunnitelmia kihisten ja Marimekon olkalaukku täynnä luettavaa niiden pitkien syysiltojen varalta. Vielä pieni koukkaus kirpputorille ja sitten ahkerasti yliopistolle bloggaamaan kirjoittamaan esseetä.

Vaikka ehkä saattaa käydä myös niin, että siirrän tuota supermielenkiintoista esseen kirjoittamista vielä huomiseen, ja keskityn tänään askartelemaan valokuvakirjaa Ruotsissa näpätyistä valokuvista. Ifolorilla meinaa on alennuspäivät parhaillaan menossa, kannattaa tsekata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!