keskiviikko 8. elokuuta 2012

Pridesta ja muusta

Olin eilen niin keskittynyt omaan ruumiinlämpötilaani, että unohdin ihan kertoa tunnelmia Tukholman Pridesta.

No, mitä siitä nyt sanoisi sitten. Puoli miljoonaa katsojaa ja kymmeniä tuhansia paraatilaisia ängettynä Tukholman keskustaan. Musiikkia, iloisia ilmeitä, rekkoja, lippuja, kannustushuutoja, tanssia, ihmeellisiä asuja ja vähän paljasta pintaakin.

Kukaan ei rettelöinyt tai huudellut typeryyksiä ainakaan siinä minun lähettyvilläni. Ihmiset tuntuivat olevan aidosti innoissaan ja iloisia siitä, että ainakin tuon yhden hetken ajan jokainen sai olla avoimesti ja häpeilemättä oma itsensä. Bra jobbad, Stockholm!

Monet isot yritykset tukivat Pridea näkyvästi ja pienten kauppojen ikkunoista saattoi bongata kannustavia kylttejä tai päivään sopivasti stailattuja mallinukkeja. Ravintolassa miestarjoilijalla oli pinkeät nahkasortsit ja naistarjoilijalla sateenkaarenväriset irtoripset ja verkkosukkahousut. Onneksi kaikkea ei aina tarvitse ottaa niin vakavasti!
Aftonbladet menossa mukana.
Pridesta tuli ainakin itselleni hyvä mieli. Kun autolastillinen yläosattomissa tanssivia hikisiä nuoria miehiä kääntyi kulman takaa tielle ja aiheutti hysteeristä kiljuntaa sekä nais- että miespuolisissa yleisöjoukoissa, tunsin suurta tyytyväisyyttä tukholmalaisia kohtaan.
Ilmapalloja Sergelin torgilla

Kätevä juhla-asu
Tänä aamuna nukuin yhtä kyytiä kahteentoista asti. Kuumepöpö painaa silmäluomia alaspäin ja tokkuroittaa ajatukset. Ei kai tässä muu auta, kuin painua kohta takaisin pehkuihin.
Särkylääkkeitä saa ruokakaupasta! Eläköön Ruotsi!

Ja saa sieltä ruokakaupasta sitten tietysti vähän muutakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!