maanantai 13. toukokuuta 2013

Suomen ja Ruotsin ero

Tiedättehän, että google avuliaasti ehdottaa erilaisia hakuvaihtoehtoja, vaikka olet itse ehtinyt naputella hakukenttään vasta sanan tai pari?

Minulle tuli mieleen testata, että mitäköhän eroja suomalaisten ja ruotsalaisten googlailussa on. Testilauseeksi valitsin epämääräisen "kuinka voi...?" -kyselyn. Koska kukapa meistä ei haluaisi tietää, kuinka erilaisia asioita hoidetaan.

Pidemmittä puheitta, kas tässä teille naapurusmaiden suurimpia huolenaiheita.


Ruotsissa ollaan ilmeisen tiedostavia yksilöitä. Googlailijat haluavat selvittää, kuinka he voivat säästää energiaa, ehkäistä kiusaamista, vaikuttaa yhteiskuntaan, pienentää kasvihuoneilmiötä tai huomata tsunamin.
Ja toisaalta länsinaapurissa halutaan vinkkejä myös siihen, kuinka voi näyttää laihemmalta, rentoutua tai katsoa tv4:ää ulkomailla. Lisäksi yllärinä on mukana myös ikuisuuspohdinta: mistä tietää ovatko kananmunat menneet vanhaksi?

Suomalaiset taas vaikuttavat melko taloudellisilta. He haluavat ostaa kultaa ja osakkeita. Osa haluaa laihtua, osa tulla raskaaksi. Joku raukka haluaa kadota. Lisäksi vapaa-ajan puuhat ovat vahvasti edustettuina. Me haluamme saada selville kuinka voi tehdä oman pelin, ladata musiikkia ja keulia. Sosiaalisuuteen kyllästyneet taas haluavat poistaa Facebookin. Ja joku tuohtunut sielu tivaa, että kuinka voi väittää!

Hah. Olipas turhaa ja mielenkiintoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!