tiistai 19. kesäkuuta 2012

Suuressa kaupungissa

En edes tiedä, kehtaisinko tätä tunnustaakaan, mutta en vieläkään ole käynyt Tukholman keskustassa.

Eipä paljon huvita. Mitäpä siellä yksinänsä edes tekisi, kun työpäivät ovat pitkiä ja palkkapäivä vielä kaukana tulevaisuudessa? Tuntuu, että on niin paljon kaikkea sulateltavaa muutenkin. En jaksa enää sisäistää yhtään uutta virikettä. Argh.

Se on kuitenkin tullut jo työmatkojen aikana selväksi, että Tukholma on henkeäsalpaavan kaunis kaupunki. En ole tottunut tällaiseen ylenpalttisuuteen. Vanhat rakennukset ovat saaneet jäädä paikoilleen, eikä niitä ole mielenhäiriöiden vallassa revitty maan tasalle niin kuin Turussa joissain muissa kaupungeissa. Ah. Historia oikein havisee joka paikassa.

Tarvitsisin nyt henkilökohtaisen oppaan. Jonkun, joka vinkkaisi mistä kannattaa aloittaa. En pysty ottamaan tätä kaupunkia haltuun yksin. Haluan mieluummin eksyä yhdessä. Onko kellään vinkkejä? Mikä on paras pala Tukholmaa?

Eräs hyvin hyvin rasittava pääkaupunkilaispiirre minuun on jo tarttunut. Kutsuttakoon sitä vaikka kärsimättömyyskompleksiksi. Tämä kompleksi tarttuu nopeasti, ja esiintyy erityisesti tunnelbana-asemilla.

Göteborgissa pidin itseäni onnekkaana, jos bussipysäkillä piti odotella vain alle viisi minuuttia.Vau! Mikä tuuri! Bussihan on tässä ihan just!

Ja täällä sen sijaan... jos aseman kello näyttää, että metro saapuu paikalle kolmen minuutin kuluttua, tuntuu kuin peli olisi menetetty. Kolme kokonaista minuuttia! Lähes puolikas ihmisikä! Mitä kaikkea muuta olisinkaan voinut tässä välissä tehdä! Ja jos ajankuluksi ei ole tarjolla edes Metro-lehteä, on kärsimys täydellinen.
(puhumattakaan siitä, kun kerran piti odotella seitsemän minuuttia. Eikös se nyt ole jo ihmisoikeuslakien vastaista?!)

Eli tiivistettynä voisi sanoa, että Tuholmassa aika on rahaa. Eikä minulla ole edes paikallista pankkitiliä!

4 kommenttia:

  1. Mä voin tulla oppaaksi! Tai en tiedä sovellunko oppaaksi, mutta haluan ainaki tulla pian käymään ja voidaan sit eksyä yhdessä. :D Sit ainakin täällä http://www.josefina.nu/index.html vois käydä brunssilla? Sitä oli kehuttu jossain blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaa, kiitoksia! :) oot tervetullut milloin vain.

      Poista
  2. Mitäs jos aloittaisit Tukholmaan tutustumisen ydinkeskustan sijaan Södermalmilta? Käy vaikkapa lengendaarisella jazzbrunssilla Mosebackella, tee sen jälkeen pieni shoppailukierros ja tutustu Götgatanin lisäksi Sofoksi kutsutun alueen ihaniin pikkuputiikkeihin. Piipahda kahvilla söpössä Gildas rumissa ja pistäydy sen jälkeen vielä Fotografiskassa ihailemassa valokuvataidetta. Tää olis vähän niinkuin sellainen mun unelmapäivä, jos oisin just nyt siellä (ja jos omistaisin rahaa) :D

    Myös Djurgårdenin alue on kesäisin upea lenkkeily- ja piknikpaikka, kannattaa tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä mahtavia vinkkejä! Kiitos paljon!

      Tänään itse asiassa päädyin hieman seikkailemaan juuri tuonne Götgatanin kulmille. Täytyy ehdottomasti mennä pian uudestaankin, näytti olevan ihanaa seutua.

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!