torstai 14. kesäkuuta 2012

Terveellisesti työläisenä

Alunperin ajattelin, että Tukholmaan päästyäni revittelen ruualla. Kokkaan aamusta iltaan ja lataan jääkaapin ääriään myöten täyteen kaikkea herkullista, ihan vaan siitä ilosta, että kukaan ei ole varastamassa ruokiani. Suunnittelin pitkäveteisten bussimatkojen aikana herkullisia ruokalistoja. Lasagnea, kaalipataa, kotitekoista pitsaa. Kermaista kanapastaa, täytettyä paprikoita, lohta ja valkosipuliperunoita. Tuoreita sämpylöitä, suussa sulavia suklaakeksejä ja kokonainen pellillinen pehmeitä mokkapaloja.

No jaa. En ollut ottanut huomioon sitä, että työssäkäyvältä menee kahdeksan tuntia työntekoon, tunti työmatkoihin ja kahdeksan tuntia nukkumiseen. Jäljelle seitsemän tuntia. Niiden aikana täytyy ehtiä käydä kaupassa, siivota, pyykätä ja tehdä itsestään ihmisen näköinen. Joskus olisi kiva myös rentoutua kaikessa rauhassa. Saatika urheilla.

Ruuanlaittoon ei siis ole jäänyt mitenkään extrapaljon aikaa. Varsinkin, kun olen töistä tullessa niin uskomattoman väsynyt, että voisin hyvin kaatua suoraan sänkyyn ja kuorsata onnellisesti seuraavaan aamuun saakka.

Ja silti ruokavalioni on kokenut aivan huiman parannuksen Göteborgin aikoihin verrattuna. Poissa ovat mikroateriat, irtokarkkiöverit, juhlajuomat ja aamuisin surullisin mielin murustellut näkkileivät.

Nyt vedetään ruisleipää, kasviksia, kalaa ja vihanneksia.

Tonnikalaa ja mozzarellaa.

Maissia ja kananmunaa

Lohta, ranskankermaa ja sipulia.
Ah. Fiilis on jotenkin paljon parempi heti. Eikä siellä töissä mitenkään millään pullamössöeväillä jaksaisikaan. Niin uskomattoman paljon opittavaa, että välillä meinaa iskeä epätoivo. Onneksi ihmiset neuvovat ystävällisesti jopa silloin, kun kysymykseni ovat täysin ääliömäisiä.

Ja loppuun vielä suunnattoman jännittävä paljastus siitä, että missä sitä majaa oikein pidetäänkään nyt hetken aikaa. No täällä.
Tsadaa!

Metropolikeskusta.

Kyltti, jota tulen tuijottamaan paljon.
On hyvin liikuttavaa, että Bandhagenisa on oma "keskusta". No löytyy sieltä ainakin tunnelbana, ruokakauppa, grillikioski, pitseria, kirpputori, autokoulu, korukauppa ja koirien päiväkoti. Perusliikkeet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!