keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Olipa kerran eräs vuosi

Vuosi 2012 on vihdoin ohitse, hurraa! Vuosi oli äärimmäisen pitkä. Oli uusia, ihmeellisiä kokemuksia, henkistä kasvua ja elämän uudelleenjärjestelyä.

TAMMIKUUSSA
Minä kirjoittelin uunituoretta blogiani ja haaveilin muutosta Göteborgiin. Tapasin perhettä ja kavereita ja haikailin jo valmiiksi, kuinka ihana onkaan puolen vuoden päästä palata takaisin omaan kotiin, yhtä suurta kokemusta rikkaampana. Pakkasin matkalaukun ja lähdin.

HELMIKUUSSA
Solmin roppakaupalla uusia tuttavuuksia. Vaihtarikavereiden kanssa löytyi nopeasti yhteinen sävel, svenssonit osoittautuivat hieman hankalammiksi tapauksiksi. Ruotsiin syntyi uusi pikkuprinsessa ja maa meni aivan sekaisin.

MAALISKUUSSA
Ruotsiin alkoi tulla kevät. Aloitin uuden, tajuttoman vaativan yliopistokurssin ja tein sen vastapainoksi vapaa-ajallani paljon retkiä. Ullared, Botaniska trädgården, Haga, Asperö...
Lisäksi sain yllättäen tiedon siitä, että ruotsivuoteni venyisikin ylimääräisillä kolmella kuukaudella, kun mahtava kesätyöpaikka löytyikin Tukholmasta.

HUHTIKUUSSA
Vietin pääsiäistä vaihtariporukalla. Lähetin irtsareilla täytettyjä pääsiäismunaylläreitä pitkin maailmaa. Juhlin synttäreitäni niin railakkaasti, että päässä heitti vielä kahden päivän kuluttuakin. Lisäksi söin paljon sushia ja saavutin vaihtarivuoteni suurimman tavoitteen: osallistumisen normisvenssonien kotipileisiin.

TOUKOKUUSSA
Vastaanotin vapun helteisessä kesäsäässä Charlmersin nurkilla. Grillasin enemmän kuin laki sallii, sekä ruokaa että itseäni.
Sen jälkeen ängin Ikeasta ostetut 29 kruunun hintaiset petivaatteet retkireppuun ja huristin bussilla Kööpenhaminaan. Matkalla ihailin skoonelaisia maisemia ja tunsin piston sydämessäni - kyllä Skooneenkin on vielä joskus päästävä uudestaan!
Toukokuu oli kaiken kaikkiaan yksi parhaista kuukausista viime vuonna. Oli hilpeän huoleton kesäsää, kouluhommat sujuivat omalla painollaan, kaikki tuntui kepeältä. Muutto uuteen kaupunkiin häämötti jo edessä, ja Sisko ja sen Poikkis tulivat käymään Götiksessä.

KESÄKUUSSA
Siivosin Göteborgin asuntoni ensimmäistä viimeistä kertaa ja raahauduin tärisevin jaloin Tukholmaan vievään junaan. Ensimmäisten Tukholmantuntien aikana eksyin kahdesti. Päädyin kuitenkin lopulta uudelle asunnolleni ja rakastuin siihen heti.
Matkustin pikaisesti Suomeen. Laiskottelin mökillä ja latasin akkuja. Söin mansikoita ja silittelin koiria.
Sitten palasin Tukholmaan ja aloitin kesätyöt. Niihinkin rakastuin heti.
Vietin maailman ihanimman juhannuksen, joka alkoi venematkalla, kuohuviinillä ja coctail-paloilla.

HEINÄKUUSSA
Lakkasin hengittämästä, kun elämältäni putosi pohja. Blogiteksteistä päätellen olen saanut itseni kasaan vasta heinäkuun 18. päivänä. Sitä ennen tapahtuineista asioista en muista mitään. Kavereita taisi käydä kylässä. Tutustuin mahtaviin työkavereihin. Tutkin luultavasti Tukholmaa. Muistikuvat ovat niin hataria, niin huuruisia.
Mutta mahtui heinäkuuhun muutama ikimuistoinenkin hetki. Rakkaan ystävän polttarit ja häät. <3
Lisäksi heinäkuussa Siljan hyttikäytävät tulivat vähän liiankin tutuiksi.

ELOKUUSSA
Sain kehuja hyvin tehdystä työstä. Sen lisäksi sain myös kesäflunssan, mutta nämä kaksi asiaa eivät liittyne toisiinsa.
Sain kylään kaksi ihanaa ihmistä Göteborgista. Kiersimme alennusmyyntejä ja ihailimme Stockholm Pridea.
Aloin innostua töistäni oikein toden teolla. Mietin nettisivuja ja kuuntelijagallupeja vielä iltaisinkin. Kävin museoissa ja näyttelyissä, koetin vihdoinkin ottaa Tukholmasta hieman enemmän irti. Sain itseni takaisin tasapainoon ja innostuin tulevista seikkailuista.
Kuun lopussa pakkasin laukut ja astelin viimeisen kerran keinahtelevalla hyttikäytävällä. Olin iloinen ja surullinen.

SYYSKUUSSA
Muutin jälleen. Tyhjensin kodiksi käyneen asunnon vimmaisen vihan vallassa ja heitin roskiin kymmenen jätesäkillistä tavaraa.
Siirsin jäljelle jääneen omaisuuteni ihastuttavaan keskustakämppään ja olin taas onnellinen. Viiletin pitkin Tampereen katuja. Kävin välillä koulussakin. Suunnittelin, juhlin ja nautin olostani kotimaassani.

LOKAKUUSSA
Kaipasin aurinkoa ja lämpöä. Haaveilin lomamatkasta ja nautin yliannostuksen d-vitamiinia. Olin väsynyt ja itkuinen. Aloin haikailla joulun perään, kun en mitään muutakaan piristävää keksinyt. Paiskon hommia radiotyön parissa ja kolusin ahkerasti kirpputoreja.

MARRASKUUSSA
Juhlin mahtavaa kekriä ja strömsöilin pitkästä aikaa. Haaveilin joululahjoista ja hyväntekeväisyystyöstä. Matkustin  Luxemburgiin tuulettumaan ja vietin pikkujouluja seikkailemalla kissanaisena Tampereen yössä.

JOULUKUUSSA
Olin musertua surun alle. Aloitin kuukauden hautajaisilla. Pähkäilin muistopuheen parissa ja jännitin, riittääkö itsehillintä vai hajoanko puheen puolivälissä. Koetin nousta takaisin pinnalle istumalla sohvannurkassa glögimuki kädessä, kynttilöiden lepattaessa rauhoittavasti. Koristelin kodin joulua varten. Kävin Design-torilla, nukuin pitkään ja kokeilin suoran radiolähetyksen tekemistä keskesltä kaupunkia. Sain kasan kursseja valmiiksi, matkustin kotikotiin ja päätin olla tekemättä yhtään mitään.

Lopuksi toivotin tämän menneen vuoden huis helvettiin muutaman hyvän ystävän seurassa. Olkoon seuraava vuosi ennen kaikkea iloisempi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!