torstai 31. tammikuuta 2013

Ruokavinkki surullisille tumpeloille

Jos päivä on huonommanpuoleinen (tiiliskivenpainoisia gradukirjoja, kaupasta loppuneita tulppaaneja, liian hikisiä jumppatunteja, jäistä vesisadetta, peruuntuneita bileitä, kadonneita matkahaaveita...) niin paras keino kääntää mieliala takaisin positiivisen puolelle on hyvä ruoka.

(Huom! EI herkut! Hetken hurmio on vyötärölinjan turmio. Suklaalevyt ja sipsipussit helpottavat hetkeksi, mutta sitten tulee ruokamorkkis ja entistä paskempi olo. Herkkuja saa syödä vain hyvällä tuulella.)

Joskus käy myös niin, että kun kolmen jälkeen raahautuu vittuuntuneena kotiin eikä tyhmyyksissään ole syönyt ollenkaan lounasta, niin mielenpiristämisruuan on hyvän lisäksi oltava myös helppoa ja nopeaa.

Tänään keksin maailman parhaan sikanopean ja helpon fiiliksennostamisruuan, joka on myös erittäin herkullista ja melkoisen edullista.

Eli saanko esitellä:

Tomaattipapumakaronivuohenjuustokeitto
(Juu tuo on se oikea nimi.)

Tarvitset:
sipulin
kaksi purkkia murskattuja tomaatteja (2 x 500g)
purkin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
vuohenjuustoa
makaronia
mausteita

Pistä makaronit kiehumaan. Pilko sipuli ja heitä se kattilaan öljytilkkaan kuullottumaan. Sopivan hetken päästä lisää tomaattimurskat ja mausta.
Itse laitoin sekaan kasvisliemikuution, chilijauhetta, valkosipulirouhetta, cayannepippuria, mustapippuria ja ripauksen sokeria.
Lisää keittoon vuohenjuustopötkylästä noin puolet. Talleta loppu jääkaappiin yksityisiä herkkuhetkiä
varten.

Soseuta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Lisää sen jälkeen pavut tomaattikastikkeessa sekä kypsät makaronit. Kiehauta vielä uudestaan, mikäli keitto on ehtinyt jäähtyä.

Syö kaksi täyttä lautasellista ja tunne, kuinka mielialasi kohoaa.

(Keittolautasesta ei nyt ole tarjolla kuvaa tämän postauksen piristeeksi, sillä lautanen tyhjeni niin nopeasti, etten ehtinyt kaivaa kameraa esiin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!