maanantai 14. tammikuuta 2013

Tee-se-itse -heijastin

Haaveilen siitä, että joskus voisin antaa joulu- ja synttärilahjaksi pelkästään itsetehtyjä lahjoja. Mutta sen suhteen ongelmia on kaksi:

1. En osaa muuttaa ideoitani konkreettisiksi lahjoiksi
2. Vaikka ajatus on tärkein ja itsetehty on hienoa ja blaa blaa, niin epäilisin, että läheiseni kuitenkin haluavat mieluummin lahjaksi vaikka uunituoreen kirjan kuin lampaanraadolta ja saippualta haisevan nöyhtäisen huovutuskorun.

Joten yleensä olen väsännyt jotain pientä itsetehtyä, mutta ostanut varmuuden vuoksi jotain kaupastakin.

Viime jouluna keskityin taiteilemaan heijastimia. Yllärivaikeaa sekin. Ensiksikin, Tampereella ei selvästikään myydä heijastinkankaita. Toisekseen, en ole tarpeeksi hyvä ompelemaan ompelukoneella kiemuraisia kulmia, joten homma piti hoitaa neulomalla käsin. Se ei luonnollisestikaan onnistunut, joten heijastinkangas pitikin liimata kiinni alustaansa. Nahkainen alusta taas ei tarttunut liimaan, joten koko homma piti tehdä uusiksi, tällä kertaa huopakankaalle...

Jotenkin sain silti viisi heijastinta väkerrettyä aattoon mennessä. Ihan kivoja niistä tulikin. Yksi lähti matkaan jo ennen kuin ehdin sitä kuvata, mutta jäljelle jääneet neljä näyttivät tältä:


diy diy2

Suosikkini on ehkä tuo lankoehdokkaalle mennyt lumihiutale. Pitäisi ehkä tehdä itsellenikin joku samantapainen väkerrys. Lakimiehelle meni tietysti lakipykälä ja villakoiraharrastajalle juokseva puudeli. Kukkaheijastin oli mun mielessäni tosi kaunis, mutta tuo toteutus on aika kömpelö. Olisin halunnut tehdä siitä paremman version, mutta aika loppui kesken.

Voi kun ehtisin tänä vuonna tehdä paljon käsitöitä! Haluan ehdottomasti:

- Jatkaa isoäidinneliöiden parissa, ja ehkä jopa saada niistä jotain valmista aikaiseksi
- Hankkia matonkuteita, ja kokeilla pyöreän pikku maton virkkaamista
- Saada valmiiksi ala-asteen luokkakuvista koostuvan scrapbookin
- Virkata lumihiutaleita ensi vuoden joulukuusta koristamaan. (Niin se jouluhan on jo muuten aika pian taas täällä? Miksi edes vein kaikki koristeet takaisin ullakolle?)
- Ommella tunikan
- Koettaa neuloa vauvanvaatteita
- Askarrella hamahelmistä lasinalusia ja magneetteja

2 kommenttia:

Mitä mietit? Kerro se tänne!