keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Parisuhteellisuusteoria

Nythän on niin, että elän tällä hetkellä keskenäni.
(Se, että jaan asunnon kämppiksen kanssa ei liity tähän asiaan mitenkään. Minä elän keskenäni. Yksin. Ilman toista puoliskoani.)

Miten tässä näin sitten pääsi käymään? No jaa. Voisin väittää, että se on pitkä tarina. Mutta ei se kyllä ole, vaan päinvastoin lyhyt ja karu. Minä elän keskenäni, koska entinen avomieheni pakkasi yllättäen laukkunsa ja muutti ilman ennakkovaroitusta toiseen maahan.

En tiedä, olisiko jossain parisuhdeoppaassa neuvoja tällaisista tilanteista selviämiseen. Itse selvisin sisulla. Ja ystävien avulla. Ja sen tiedon avulla, että olin ilmeisesti ollut parisuhteessa jonkinlaisen mielikuvitushahmon kanssa, sillä se muukalainen, joka pirstaloi tulevaisuuteni yhdessä illassa ei ollut se mies, jonka olin luullut tuntevani.

Aika kului, haavat parani, mielenkiinto lakkasi. Nyt voisi olla aika virittää silmät taas uudelle taajuudelle ja katsella, mitä kaikkea maailmalla onkaan tarjota.

Mutta voi. Kun eipä se tarjonta päätä huimaa.

Olen suunnilleen seitsemän vuoden ajan riekkunut yöelämässä miesten keskellä parisen kertaa kuukaudessa. Tekemieni empiiristen havaintojen perusteella voin todeta, että suurin osa tarjolla olevista miehistä on suurisuisia ja haisevia. (*)

Ei ihan kauheesti kiinnosta. Oma seura on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin lyöttäytyminen yksiin jonkun lievästi sovinistisen ja vastuuntunnottoman penkkiurheilijan kanssa, jonka elämän suurimmat sisällöt ovat pleikkari, kalja ja Star Wars.

Yksinään voi kuitenkin keskittyä tekemään juuri niitä asioita, jotka itsestä tuntuvat hyviltä.  On kirjoja, elokuvia, kavereita. Käsitöitä, kokkausta ja askartelua. Bloggaamista ja bileiltoja. Lenkkeilyä, saunomista, shoppailua ja teatteria. Kukaan ei nurise kun iltaruuaksi onkin kasvissosekeittoa eikä lenkkimakkaraa. Hikisiä sukkia ei loju pitkin asuntoa. Telkkarista saa rauhassa katsoa Satuhäitä ja Salkkareita. Raha ei kulu poranteriin, peliohjaimiin ja bensaan, vaan esimerkiksi hyvään ruokaan ja sisustukseen.

Itsekseen on hyvä olla. Mutta miksi se silti tuntuu vähän tyhjältä? Miksi pitää olla tällainen laumasielu?

Lukiossa valitsin lukujärjestykseeni ihmissuhdetaitojen kurssin, koska siitä sai helposti opintopisteitä olin kiinnostunut psykologiasta. Kurssista ei jäänyt mieleeni mitään muuta kuin se, että siellä opeteltiin hieromaan ja tilattiin pitsaa.

Olen alkanut aavistella, että kurssin opettaja oli tajunnut jotain hyvin perustavanlaatuista parisuhteista ja niiden toiminnasta. Niin kauan, kuin pariskunta jaksaa hieroa toinen toistaan ja syödä tasaisin väliajoin yhdessä pitsaa, on parisuhteella hyvät edellytykset menestyä.

Mulla on tässä asunnon nurkalla parikin pitseriaa valmiina palvelukseen. Ruokahalua odotellessa.

(*) Yleistysten välttämiseksi myönnän, että osa miehistä on myös hiljaisia ja hajuttomia. Mutta eipä nekään ihan maagisen paljon puoleensa vedä.

8 kommenttia:

  1. Ihan tähän postaukseen liittymättä, ihana tää blogin uus ulkoasu! Kaikki ois kyl niin pal helpompaa jos miehet ois aina yhtä siistejä kun toi kuva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa se! Jos ikinä tapaan miehen, joka on yhtä siisti kuin rusettipäinen puudeli, niin otan sen heti!

      Ja kiitos kehuista. :)

      Poista
  2. ihan mahtava ulkkis!! eli lookki!!!

    mitä kauheita noi raksi ruutuun -jutut on :D aika hyvät, en voinu vastustaa kiusausta klikata... klikkaileminen on niin mukavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitsa. <3 Määki tykkään.

      Mut joo rastit, hahaa. Aion muuttaa mun blogin niin hirveeksi sopaksi ettei tänne tuu enää kukaan. Mut vähän säälin teitä lukijoita ja muutin ruudut astetta yksinkertaisemmiksi.

      Poista
  3. Opeteltiin hieromaan ja tilaamaan pitsaa? Multa on mennyt tämmönen aikanaan ihan ohi! Miksen mä käynyt sellaista kurssia vaikka kaikki muut psykan kurssit kävin? Kuka opettaja sen kurssin piti?

    (ja kiitos kun päivitit facebookiin siitä mustastamakkarasta, niin muistin taas tulla sun blogiin! sun kirjoitustyyli piristi tylsää tiistai-iltaa.)

    -maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääli, koska se oli todella mahtava kurssi. En muista enää sen opettajan nimeä, joku sellainen hiljainen ruskeatukkainen hissukka muistaakseni. Kysy Nooralta, se varmasti muistaa. :D

      Ja ihanaa, että kammottava mustamakkara voi näin välillisesti toimia myös piristäjänä! Parempaa illanjatkoa!

      Poista
  4. Tämä oli todella mainiosti kirjoitettu ja kiteytti suurin piirtein kaikki ajatukseni aamen. Kiitos tästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta palautteesta! Hyvä, että teksti kolahti. :)

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!