perjantai 11. toukokuuta 2012

Smått och gott

Ja taas yksi normaali päivä Ruotsissa. Huristelin bussilla työtapaamisen, hörppäsin kupin kaffea ja seuraavaksi huomasin istuvani suorassa radiolähetyksessä. Toimittajantyötä ei voi muuta kuin rakastaa. Tai vihata. Mutta ehkä mieluummin kuitenkin rakastaa.

Siinäpä sitä sitten tuli hölötettyä omasta elämästäni Ruotsin suomenkieliselle vähemmistölle. Onneksi pätkä tallentui nettiin hörökorvisten tuttavien ja muiden uteliaiden ulottuville, niin voi äitikin sitten ihaillen kuunnella jälkikasvunsa älynväläyksiä.

Tänään on tuleva kesätyö pyörinyt ajatuksissa tiiviistii ihan koko päivän. Jännittää. Siitä on taas ehtinyt vierähtää vuosi, kun viimeksi istuin tietokonepöydän ääreen ja ajattelin, että nyt täytyy naksauttaa aivoista se toimittajavaihde päälle. Täytyy olla selkeä. Terävä. Mielenkiintoinen. Neutraali. Rehellinen. Utelias. Ensimmäinen.

 Onneksi on myös tämä blogi, jossa voi rauhassa olla epäselvä, jaaritteleva, tylsä, puolueellinen, tympeä ja lasketella luikuria jälkijunassa. Molempi parempi.

Kotimatka  radiosta kämpille tyssäsi ensin kavereiden kanssa tilittämiseen (ihanasti nimetyssä Mitt andra hem-kuppilassa) ja sen jälkeen kadut vallanneisiin opiskelijajoukkoihin. Mikä päivä tänään muka on? Kevätpenkkarit? Vastaan tuli tiikereitä, borat-miehiä (yäh!), Estellejä ja italialaisia. Noin muutamia mainitakseni.

Tiikerit kiskalla.

Opiskelijat vauhdissa.
Ja lisäksi on vielä aivan måste kertoa eräästä lappusesta, jonka bongasin bussikatoksesta ja ohitin ensin olankohautuksella. Karkkien kotiinkuljetus? Ei voi olla totta. Mutta jostain syystä sitten kuitenkin tarkistin nettisivut...
Tuleekohan karkit oikeasti pyörälähetillä perille?
Ja voi kyllä. Göteborgissa toimii ruotsalaisen innovaation helmi. Irtokarkkeja, sipsejä, dippejä, pähkinöitä, suklaata, limsaa ja energiajuomaa ilmaisella kotiinkuljetuksella. Jopa kolmeen asti aamuyöllä. Voisikohan joku perustaa tällaisen lafkan myös Tampereelle ja Turkuun? Mulle ainakin salta rullar, skumkantareller, smultronsmattor, fruktnappar ja stora surskallar, tack.

2 kommenttia:

  1. ...Ja Kankikseen myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naturligtvis! Itse ajattelin jo, että tässähän on sit hyvä varasuunnitelma, jos muita töitä ei valmistumisen jälkeen löydy. :D

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!