torstai 31. toukokuuta 2012

Ystävä hädässä

Tämä postaus käsittelee vaihteeksi sitä, miten mahtava mesta Ruotsi oikeastaan onkaan.

Kävin tässä päivänä eräänä Systembolagetissa hankkimassa juhlajuomaa. Koska näytän suurin piirtein 16-vuotiaalta (henkinen ikä 55), niin vilautin ajokorttia myyjälle, jo ennen kuin hän ehti sitä vaatia.

Kiitokseksi tästä esimerkillisestä viinanostokäyttäytymisestä myyjä kiskaisi tiskan alta omituisen muovihärpäkkeen ja tunki sen ostoskassiini. Hämmentyneenä mutisin kiitoksen ja poistuin paikalta.

Episodi muistui mieleeni uudestaan vasta kämpillä, kun purin ostoksia paikoilleen. Otin muovihärpäkkeen lähempään tarkasteluun. Arvaatteko, mikä se oli?

No tietysti kätevästi litteisiinkin laukkuihin mahtuva, kasaan taittuva, vyössä roikotettava, henkiä pelastava vesipullo.

Metallilenkistä tämän saisi hirmukätevästi ripustettua opiskelijahaalariin roikkumaan.

Systembolaget!
En malta odottaa sitä hetkeä, kun Tampereen yliopiston luentosalissa voin kaivaa marimekkolaukustani tämän superpäheän vesipullon. Kyllä siinä vanhat limsapullot häviävät vertailussa.

Ja loppuun vielä tunnustus: kävin taas Tigerissä. Vahingossa. Tai no, tahallaan. Onneksi kävin. Löysin sieltä ihanat muotoleikkurit scrapbookaskartelua helpottamaan.
Eurolla lähtivät, jes!
Strömsöluonteeni on hätää kärsimässä täällä Ruotsissa. Mitä tehdä, kun ompelukone, askarteluveitset, paperit, maalit, kankaat, langat ja miljoonat muut tilpehöörit (obs! tillbehör!) ovat visusti tallessa Suomessa?

Yleensä luovuudenpuuskissani tuunaan vaikka kattokruunuja, nojatuoleja tai seiniä. Teen tauluja, vaatteita, kivoja pikku yllätyksiä.

Ja täällä sitten?

Täällä minä koristelen kirjekuoria. Voi huokaus.
Surullista.

3 kommenttia:

  1. Ja nyt heti mars uudelleen sinne alkoon ostoksille ja korttia omaehtoisesti vilauttelemaan. Täällä yksi maalainen haluaa myös päheän vesileilin itselleen, jonka voi sitten kaivaa esille, ööö, no ihan missä tahansa (ehkä joskus vielä yliopiston luentosalissakin!)... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, valitettavasti tämä postaus on hautunut päässäni jo pidemmän aikaa, vesileilikampanjalla taisi olla jotain tekemistä vappujuhlinnan kanssa. Ainakaan sen jälkeen näitä ei enää ole alkossa jaeltu... mutta voin pistää sanan kiertämään, epäilen, että useammallekin vaihtarikaverille näitä jaettiin. :D

      Poista
    2. Ou nou, yhyy.. No, ehkä se kamppanja rantautuu joskus Suomeenkin (valovuosia Ruotsin jälkeen, kuten kaikki muotivirtauksetkin..)! :)

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!