lauantai 4. helmikuuta 2012

Moffis

Nyt on sitten Göteborgin ensimmäinen yökerho koettu. Suoritin vierailuni aikana tarkan ja tieteellisen empiirisen tutkimuksen, jonka aiheena oli havaita yhteneväisyyksiä ja eroavaisuuksia suomalaisten ja ruotsalaisten teinijuottoloiden välillä.

Samanlaista oli:
-Liian kovaääninen, jumputtava musiikki
-Vilkkuvalot
-Tahmea tanssilattia
-Känninen ihmismassa
-Kämmenselkään lätkäistävä leima

Erilaista oli:
-Nuuska-automaatit
-Juomien nauttiminen lasipulloista
-Iloinen small talk, jonka päämääränä ei (ehkä) ollut saada puhekumppania sänkyyn
-Ylläriesiintyjänä glitterliiveihin pukeutunut tanssi- ja lauluryhmä.
-Todella tiukka portsari. Yksikin väärä liike jonossa ja sen jälkeen ei baariin ollut asiaa.

Ihan hauska kokemus, mutta tuskin tulee kovinkaan paljoa noissa yökerhoissa luuhattua. Pienet hämyiset kapakat ja rennot kahvilat ovat enemmän allekirjoittaneen makuun.

Tänään aamupäivä menikin sitten sopivaa kebab-pitseriaa etsiessä. Oli vähän hankalaa, kun kenellekään ei ollut aavistustakaan, mistä sellaisia saattaisi löytyä. Saatiin kuitenkin lopulta mahat täyteen ja edellisillan pippalot puitua perusteellisesti läpi.

Muita suuria ja jännittäviä seikkailuja ei sitten vissiin ole tapahtunutkaan. Paitsi Moffis-episodi. Kaupassa huomasin hyllyssä tämännäköisen tapauksen:
Se oli pakko ostaa kahdestakin syystä. Ensinnäkin tuotteen nimi oli Moffis. Moffis-niminen asia ei voi olla mitään huonoa. Toisekseen pakkauksessa nimenomaan luki, että Moffis on sikahyvää. Pakko oli tarkistaa.

Pettymys oli melkoinen, kun Moffis paljastui äklömakeaksi, vaaleanpunaiseksi massaksi, joka maistui saattohoitoon joutuneelta hattaralta. Ei ollu hyvää.
Toivuin tästä takaiskusta, kun parin talon päässä asuva suomineito kutsui minut luokseen katsomaan netin välityksellä Putousta. Juotiin kuumaa kaakaota ja naurettiin. Teki ihmeellisen hyvää viettää mukavaa "koti-iltaa" jonkun kanssa. Koko ajan ei jaksaisi pilettää pää kolmantena jalkana.

Huomenissa ajattelin käväistä underground filmifestareilla ja illalla jännätään pressapeliä. Sovittiin että pidetään pressakutsut nyyttäriperiaatteella. Käväisin jo kaupasta ostamassa svenssonien suosimia einesiä, ettei ihan pääse tämä suomalaisuus liikaa niskan päälle.

4 kommenttia:

  1. Voi ei! Kello on viis aamulla (sunnuntai, tiedän) ja oon vieläki ihan tööt mut rakastuin tohon töhnään jo samantien! Mä niin oletin et Moffis olis ollu hyvää, rupesin jo kuolaa sitä ihan kympillä! :D Harmi, saattohoidossa oleva hattara ei kyl ihan sittenkään kuulosta parhaalta maailmassa.

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän sua!! Itsekin olin niin pettynyt, kun Moffis floppasi. :D Jos se ois ollu nannaa, oisin lähettäny sulle Moffista postitse!

    VastaaPoista
  3. Aika jännä ett baarissa saa kulkee lasipullojen kaa,luulis sen olevan jo...joku ties mikä riski. Nehän voi hajottaa (yhtä lailla kun suomalaiset lasitkin) ja iskee vaikkapa toiselta tajun kankaalle...
    Mäkin aloin kuolaan Moffista,kunnes... :P

    VastaaPoista
  4. joo, lasipullot oli vähän outo ratkaisu. mutta toisaalta missään ei kyllä näkynyt lasinsirpaleita kuten suomalaisissa baareissa usein...ehkä Ruotsissa vaan osataan käyttäytyä vähän paremmin!

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!