tiistai 21. helmikuuta 2012

Siitä puhe, mistä puute

Ajattelin vaihteeksi tulla kirjoittelemaan ruuasta. Olen nyt vetänyt sen johtopäätöksen, että noin 75% ajastani täällä ajattelen ruokaa. Siksi onki niin kummallista, että en viitsi valmistaa sitä. Luulisi, että kaiken jahkailun sijasta olisi paljon helpompaa vain mennä sinne kauppaan, tulla kämpille, valmistaa iso annos jotain kunnon kotiruokaa ja pakastaa siitä käteviä annoksia pitkien (ja nälkäisten) iltojen varalle. Mutta ei. Tuntemattomia ovat minun järkeilyni.

Suomessa asiat ovat kyllä harvinaisen hienosti, mitä opiskelijaruokailuun tulee. Parilla hassulla eurolla saa mahan täyteen ja valinnanvaraa riittää salaatista, pitsasta ja keitosta vegelounaan kautta täyttävään perusruokaan. Nyt vähän nolottaa, että siitä ruuan laadusta on niin monet kerrat tullut valittettua vinkuvalla äänellä ja joskus jopa viety mielenosoituksellisesti ruoka-annos suoraan biojätteeseen.

En ymmärrä miten täkäläisillä opiskelijoilla on varaa syödä 7-10 euron lounaita päivittäin. Mistä ne oikein saa sitä rahaa? Varsinkin, kun opintotuki on täällä vain pari sataa euroa. Siihen päälle kaikki ottavat kuudensadan euron lainan joka kuukausi, joten 800e jää kulutettavaksi. Siitä hieman yli puolet menee vuokraan. No. Loput sitten vissiin kuluukin lounaspaikkoihin.

Itse kävin eilen Lidlissä ruokaostoksilla. Se on tässä pikaisen bussimatkan päässä ja ihan kelpo kauppa. Kävelymatkan päässä on pieni lähikauppa Willy´s ja ratikalla pääsee Ica Max supermarkettiin. Mikäs tässä shoppaillessa sitten.

Lidlistä löysin pelastuksen muutaman seuraavan päivän välipalaongelmaan. Tarjouksessa oli 100% marjoista ja hedelmistä tehtyjä smoothieita. Yhden hulautin alas jo eilen ja herregud kun oli hyvää!
Ekana maistoin mansikka-banaanismoothien. Tuoteseloste vähän nauratti: "Sisältää 6 mansikkaa, 3/4 banaania, 1 tl sitruunatäysmehua, 1 tl appelsiinitäysmehua ja 21 viinirypälettä". Kenenköhän homma on laskea niitä rypäleitä? Pääsiskö sinne kesätöihin?
Ehkä näitä voisi kuljetella mukaan luennoillekin, niin ei tarttis syödä kaupungilla lainkaan.

Nykyään on ihanaa ostaa ruokaa, kun tietää, että se myös pysyy jääkaapissa. Luultavasti saisin melko karsean raivokohtauksen, jos herkulliset smoothiet olisivatkin yön aikana kadonneet jonkun toisen herkkusuun matkaan.
Hahaa ruokavaras! Sen kun yrität. Mun ruuat on tätä nykyä lukkojen takana.

4 kommenttia:

  1. Voi kulti pieni tulee paha olo ku sun pitää nälissä olla siellä! Mä lähetän sulle ruokarahaa ni voit ostaa pullaa ja kahvia! <3

    ps.siitäs saitte rosmot! Go laatikko!

    VastaaPoista
  2. No niin,nyt mä löysin mun unelma-ammatin! Vinirypäleenlaskija! :D Muuten,aika tarkka tuoteseloste....

    VastaaPoista
  3. Joo. Tänään toisessa smoothiessa luki, että se sisälsi 9 mustikkaa. :D Joten laskemista riittää...

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!