perjantai 3. helmikuuta 2012

Smaklig måltid!

Alunperin suhtauuin vähän epäluuloisesti siihen international dinner -tilaisuuteen. (kuten kaikkiin muihin uusiin asioihin, joista en saa tarpeeksi infoa.) Ajattelin että ihmiset tuovat sinne sipsipussin tai pakastepitsan. Tai sitten eivät tuo yhtään mitään, vaan ilmestyvät paikalle vain kärkkymään ilmaista ruokaa. Päätin kaiken uhallakin osallistua ruokailtaan, koska ei ollut mitään parempaakaan tekemistä.

Ja kuulkaas tätä, ihmiset. Mikäli teille tulee tilaisuus osallistua johonkin vastaavaan tapahtumaan, niin luojan tähden menkää sinne! Älkää epäröikö hetkeäkään!

Kaikki olivat panostaneet aivan valtavasti. Suu loksahti noin leukaan asti siinä vaiheessa, kun tyypit alkoivat asetella persiljanippuja ruoka-annosten päälle luomaan hienostunutta tunnelmaa. Samaan aikaan aloin itse pohtia, että josko kirjoittamastani makaronilaatikkolapusta saisi poistettua sen Suomen lipun kuvan, ettei kukaan osaisi yhdistää epämääräisen mustunutta laatikkoruokaa juuri minuun, mutta annoin sitten olla.

Ruokajonossa olikin kyllä sitten sellainen ruuhka, että ruotsinlaivan seisovapöytäkään ei vedä sille mitään vertoja. Itse luovutin siinä vaiheessa, kun olin kiertänyt pöydästä puolet. Mutta toisaalta, lautanenkin oli jo niin täynnä, ettei siihen mitään muuta olisi mahtunutkaan.

Itse maistelin ainakin nuudelisalaattia Japanista, paistettua riisiä ja kanaa Kiinasta, perunasalaattia Ruotsista, tacolastuja ja pitsadippiä Kanadasta, nakkikääröjä Hollannista, munakasrullia Japanista, paistettia banaania jostain päin Afrikkaa, kaviaarimunavoileipiä Ruotsista ja pannukakkua Espanjasta. Lisäksi vanha kunnon Suomi tuli mukaan lautaselle karjalanpiirakan, salmiakin, rahkapiirakan ja lohivoileivän muodossa.

Olin tosiaan melko täynnä siinä vaiheessa, kun lähdin kotiin...
Näitä en uskaltanut maistaa. Varsinkaan niitä klimppejä, jotka lilluivat tuolla ruskeassa vedessä.

Suami! Hyvä Suami!

Ihmeelliset banaanilastut. Ne olivat oikeastaan aika hyviä, eivät maistuneet niin makealta kuin odotin.

Ruotsi edusti mm. Janssonin, lihapullien ja veripaltun voimin.

Hyvää perunasalaattia!

Näitä oisin halunnut maistaa, jos maha olisi vetänyt enää yhtään. Foliorasiassa on jonkinlainen uunijuustokakku (hillon ja kermiksen kera!) ja pallurat näyttää muuten vaan hyviltä.

Jälkkäreitä ois ollut vaikka mitä. Jätin perinteisen pullan väliin ja maistelin kaikkea muuta.

Rommijälkkäriä Saksasta!

Nää näytti ihanilta, mutta maistuivat pelkältä sokerilta ja strösseliltä.

Aasiasta tulivat kaikkein ihmeellisimmät ruokalajit.

2 kommenttia:

  1. OIjoijoi,vesi ihan herahti kielellä! Taas yks tapahtuma mitä vois järkätä ihan koto-Suomessakin,en laittas yhtään pahakseni...

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Tän vois soveltaa vaikka siten, että pitäis vaan kotona kutsut, johon kaikki kokkaavat oman bravuuriruokalajinsa. :) tulis varmasti kivaa.

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!