sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ut och (s)hoppa!

Mikä on tylsä, äänekäs, ahdas, tungeksiva ja rakkoa kiduttava kokemus? No tietenkin vaihtareiden järjestämä korridor-fest. Eli yhden asuinkerroksen yhteiskeittiöön koetetaan tunkea 150 ihmistä samaan aikaan. Voin kertoa, että ei onnistu. Ja tosiaan siellä ei ollut tietoakaan esim naulakoista, jääkaapeista tai vessasta. En suosittele. Pysykää kaukana.

Huono juhla johti siihen merkittävään tapahtumaan, että opettelin käyttämään bussia. Ja toisin kuin spåra, bussi meneekin tästä ulko-oveni edestä. Hups. Tämänkin kun olisi tiennyt jo silloin ekana päivänä...

Tänään koetin ostaa kurssikirjoja kirjakaupasta. Det var inte så lätt. Niitä nimittäin ei myydä siellä. Pitäisi mennä jonnekin spesiaalikauppaan, joka puolestaan sijaitsee jossain mystisessä osoitteessa, josta en tiedä mitään. Toinen vaihtoehto olisi tilailla kirjat netistä joko uusina tai käytettyinä, mutta se ei oikein tässä hädässä auta, kun ekasta kirjasta pitäisi olla puolet luettuna jo keskiviikkoon mennessä.

Kirjahädästä masentuneena menin Giganttiin ja ostin kännykän. Se oli niin ruma ja vanhaa mallia, että myyjä joutui etsimään oikeaa laatikkoa varastosta ties kuinka pitkään.
Mutta nyt on ruåttalaiselle sim-kortille oma puhelin. Vielä kun tietäisi, että miten sinne prepaid-kortille oikein niitä kruunuja ladataan. Kyllä ottaa muuten voimille olla koko ajan dum i huvudet. Mistään ei mitään tajua, eikä mikään onnistu ensimmäisellä yrittämällä.

Toisaalta on tässä päivässä hyvääkin. Kävin ihanassa Lagerhaussissa. Ja kiertelin kaverin kanssa muutenkin Göbiksen (Kööpenhamina=Köpis --> Göteborg=Göbis?) keskustaan. Shoppailusta täällä tulee vielä mielenkiintoista, kun kaupat on niin villejä. Esimerkiksi tämä:

2 kommenttia:

  1. Mä en yleensä ees kiinnitä puhelimen ulkonäköön mitään huomioo,mutt toi todellakin on harvinaisen...ruma tapaus... :P

    VastaaPoista
  2. Jepp. Se on niin surullista. Lisäksi epäilen, ettei toi luuri voi pysyä toimintakuntoisena kovin kauaa. Kaikki osat lonksuu jo valmiiksi. :D Mut eipähän myöskään maksanut paljoa...

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!