sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Alla vägar leder till Ullared

Ullared oli aivan yhtä kaoottinen, turha ja ihana kuin edelliseltä reissultani muistinkin. Suunnattoman iso, sinikeltainen halli, jonne on ängetty niin vaatteita, ruokia, leluja, pelejä, kirjoja, elektroniikka, sisustustarvikkeita, siivousjuttuja, kasveja kuin hevostarvikkeitakin. (Onkohan hevostarvikkeilla suurikin kysyntä? Ehkä. Sen verran böndellä oltiin maisemista päätellen.)

Lähdettiin vuokra-autolla huristelemaan kohti kulutusmaniaa seitsemän aikaan lauantaiaamuna. En vieläkään oikein käsitä, kuinka saatoin olla siihen aikaan edes hereillä. Onneksi ei itse tarvinnut ajaa autoa. Istuttiin takapenkillä kotoisasti polvet suussa ja koetettiin popittaa matkalauluja, mutta radio ei ollut oikein yhteistyökykyisellä päällä.
Oli täydellinen shoppailupäivä, sillä ilma oli harmaa ja usvainen. Tässä vaiheessa näkyvyys oli vielä ok, mutta jossain vaiheessa edessäajavat autotkin hävisivät sumupilveen täysin näkymättömiin. Jaiks.

Vähän oltiin innoissamme.

Perillä! Oltiin tosi hyvissä ajoin liikkeellä, mutta silti parkkipaikka oli jo ihan täynnä ja lisää ihmisiä vaan vaelsi joka puolelta.
Otettiin nössösti vain yhdet ostoskärryt mein koko viiden hengen porukalle. Kokeneimmat ullredkävijät työnsivät yksinään kaksia ostoskärryjä. Hieman ahneelta vaikutti se.

Aluksi oli vaikea päästä sisälle jutun juoneen. Ihmiset syöksähtelivät yhdeltä hyllyltä toisella ja hamstrasivat suunnilleen viiden vuoden varaston hammastahnoja, pumpulipalloja ja deodorantteja, kun kerran halvalla sai. Vähän niinkuin Hullut Päivät, paitsi että Ullaredissa oli oikeastiki joitain hyviä tarjouksia.

Vaattehia! Sovituskopitkin löytyi, mutta niihin oli varmaan puolen tunnin jonot.

Tommi esittelee strategisia mittoja?

Asuisinpa Ruotssissa pysyvästi. Olisin ostanut noin kymmenen lamppua täältä.

Någon sugen på godis?
Tietty jotkut tavarat tuntuivat kämäisiltä ja huonoilta, mutta kyllä tuo kyläkauppa silti kokemisen arvoinen paikka on. Ainakin urheiluvaatteita sieltä saa edullisesti. Useat tuntuivat keräävän kärryihinsä myös mahtavan kokoelman perustoppeja, alusvaatteita ja oloasuja.

Ja saatiin mekin pikkuisen jotain ostettua, vaikka kenenkään ei pitänyt tuhlata...
Köyhät ja tyytyväiset.

Kaikkien ostokset mahtuivat sittenkin takaluukkuun!

Sinikeltaista, taas. Vitsin ruotsalaiset.
Ja mitä sieltä sitten tulikaan ostettua? No ainakin niitä urheiluvaatteita, pari sisustusjuttua ja syötävää. Paras löytö oli kuitenkin viereisen outlet-kenkäkaupan hyllyiltä bongatut keväiset Vagabondit.


Ja nyt suuntaan uudelle retkelle Göbiksen saaristoon. Aurinko paistaa ja lämpömittari näyttää taas huimia lukemia. Eväät vaan laukkuun, kamera kainaloon ja menoksi!

2 kommenttia:

  1. Senkin karkkihirmu! :) Pelkkää suklaata ostit! :D

    VastaaPoista
  2. Ai millä perusteella muka? Itelläs on joku jäätävä suklaatutka ilmeisesti. :D

    JA sitä paitsi kuvassa näkyvät konvehdit lähtee kurssikaverille kiitokseksi oppikirjan lainaamisesta. (Varaudu pitämään tuosta ruusukuvioisesta viltistä muuten. Se seuraa mua sit Suomeen asti.)

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!