tiistai 27. maaliskuuta 2012

Uusi kurssi, uudet hullut vaatimukset

Siis ou mai gaaaad. Uusi kurssi pärähti käyntiin eilen. Olen niin shokissa innostunut kaikista uusista haasteista, että tänään oli pakko pitää pieni hengähdystauko ja niin sanotusti ottaa hieman etäisyyttä iltapäiväluentoihin. Eli lintsasin törkeästi.

Uusi kurssi on taas 15 opintopisteen arvoinen ja nimeltään pelottavasti PR, journalistik och strategier för opinionsbildning.
Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, en ole vielä ihan varma. (Niin että ois vissiin kannattanut osallistua sille luennolle...)

Joka tapauksessa luentoja on tiiviisti joka viikko ja erilaisia tenttejä on kuusi kappaletta. Siis kuusi. En voi ymmärtää, miten se on mahdollista. On referaattia, ryhmätyötä, esseetä, seminaaria ja suullisia kokeita. Ja kaiken huippuna roolipeli. Roolipeli! Yliopistossa! Hulluja nämä ruotsalaiset...

Luettavia kirjoja on vaatimattomasti yhdeksän. Ensin luulin, että seitsemän, mutta olinkin missannu pari tiiliskiveä vahingossa. Onneksi sain yliystävälliseltä ryhmätyökaveriltani lainaksi neljä tarvittavaa opusta.
No nyt on iltalukemista.
Tänään tartuin reippahasti kirjapinoa sarvista (?) ja aloitin pänttäämisen. Valitsin ensimmäiseksi lukulistalle teoksen nimeltä Opinionsmakarna. Ja ihan vain sen takia, että sen oli kirjoittanut tyyppi nimeltä Larsåke Larsson. Kuulostaa joltain lastenkirjan hahmolta. Karlsson på taket ja Larsåke Larsson. Ikävä kyllä Larsåke vaikuttaakin melko kuivalta ja vaikeasanaiselta henkilöltä. Mikä pettymys.

Tänään on taas Göbiksessä kurkoteltu kohti kesäkelejä. Lämpömittari näytti + 15 astetta ja takki oli aivan turha asuste lounasreissulla. En millään viitsinyt lueskella omassa huoneessani, vaan hipsin yhteiskeittiön vieressä olevalle parvekkeelle.
Huomenna suuntaan ehkä suoraa puistoon lukemaan.
Ja mitäs muuta sitten. Olen katsellut sillä silmällä Tukholman vuokra-asuntotilannetta. Ei kuulkaas hyvältä näytä. Sain pariltakin svenssonilta neuvon, että kannattaa etsiä asuntoa osoitteesta blocket.se. Mutta sieltäkin asuntoilmoitukset katoavat huimaa vauhtia. Kuulin huhua, että jokaiseen uuteen ilmoitukseen tulee jo ensimmäisen minuutin aikana useita tarjouksia. Hmm.

Onneksi olen jo niin sisäpiireissä, että pyysin paria svenssonia kyselemään tutuiltaan, kaipaako kukaan tukholmalainen kaveri kämppäkaveria tai alivuokralaista kesäksi. Ja voisi sinne työpaikallekin soittaa ja kysyä, mistä kesurit ovat yleensä asuntonsa löytäneet.

Satuin tänään myös shoppailemaan ihan vaan vahingossa. Piti lounaan jälkeen vain pikaisesti käväistä lifestylekauppa Chillissä, mutta alemekkorekistä tarttui jotenkin mystisesti mukaan ihana kesäinen juhlamekko. Hintakin oli laskenut kivasti 800 kruunusta 199 kruunuun. Saapi nähdä, ehkä tämä mekkonen päätyy päälle kaverin tuleviin kesähäihin sitten ensi heinäkuussa!
Pitsiä ja vaaleanpunaista. Milloin minusta tuli näin nössö?
Huomenna on luvassa tiukkaa kotiopiskelua koko päivä. Ja aamulenkki! Vihdoinkin flunssa on hellittänyt sen verran, että pystyn luultavasti juoksemaan ilman että tukehdun. Postissakin pitäisi käydä. Koetan saada erään paketin matkaan. En oikein tiedä miten se onnistuu, kun postikonttoreita ei ole. Spännande!

1 kommentti:

  1. Oh my gosh! liite: http://www.youtube.com/watch?v=SysvPcqMMqc

    Siel on lämpimämpää ku tääl, ja mä oon sentään Etelä-Italian tasol :S

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!