maanantai 5. maaliskuuta 2012

Stolt!

Nyt on kuulkaas ihmiset hyvä fiilis. Tänään oli nettiin ilmestynyt arvosanat ensimmäisestä tentistä, jonka siis rustasin parisen viikkoa sitten.

Arvosteluasteikko on täällä melko outo. Meidän tenteistä saa joko U:n (underkänt), G:n (godkänt) tai VG:n (väl godkänt.) Eli toisin sanoen hylätty, hyväksytty tai hyvin hyväksytty. Itse en tiennyt oikeastaan ollenkaan mitä odottaa, sillä en koskaan aiemmin ollut edes tehnyt kotitenttiä. Toisaalta se oli melkein sama asia kuin essee, joten ihan tuntemattomalla maalla en liikkunut.

Mutta oli silti tosi vaikea arvioida, että miten tehtävässä oli onnistunut. Kun yrittää kirjoittaa tieteellisiä tekstejä vieraalla kielellä, voi seuraukset ainakin omalla kohdallani olla melko tuhoisat. Sitä yrittää briljeerata hienoilla sanankäänteillä ja nokkelilla huomioilla, mutta lopulta suhertaakin paperille kielioppivirheitä viliseviä kliseitä.

No oli miten oli, mutta minun kohdallani rekisterissä komeili G. PÄÄSIN LÄPI! Tässä vaiheessa en vielä unelmoikaan mistään VG:istä, vaan olen päästä varpaisiin asti tyytyväinen tuosta tuloksesta. Tuntuu hyvältä saada jotain positiivista palautetta omasta osaamisesta.

Tämän menestyksen siivittämänä jaksoin tänään nurisematta paahtaa ryhmätyön kimpussa 7 tuntia. (joo, kyllä. 7 tuntia!)
Ympäristöanalyysia varten käytiin bussilla tsekkaamassa miltä meidän analyysin kohde todellisuudessa näyttää. Ikävä kyllä tätä tarkistusreissua varten piti istua bussissa 40min mennen tullen. Ja keskiviikkona sama uudestaan. <3

Nyt taas vaihteeksi on pää niin täynnä uusia asioita, että voisin melkein samantien painua nukkumaan ja sulatella infoa ihan kaikessa rauhassa. Toisaalta en mitenkään malta missata maanantai-iltojen kohokohtaa, suomiohjelmien tuijottamista Yle Areenasta hyvässä seurassa. Ehkä teen eväsleivän mukaan ja painun naapuriin viettämään leppoisaa juntti-iltaa.

1 kommentti:

Mitä mietit? Kerro se tänne!