torstai 8. maaliskuuta 2012

Kebabia vai sipsejä - miksi valita, kun voi saada molemmat?

Ruotsi yllättää yhä uusilla tavoilla. Kerran karkkikaupassa ihmettelin hyllyllä komeilevaa sipsipussia, joka mainoksen mukaan maistui juustohampurilaiselta. Hmm. Tänään tuli vastaan vielä oudompi ilmestys.
Kebabunelma!
Ei ainakaan tarvitse pohtia, että mitä sitä ensi kerralla darrassa söisi.

Olen kovasti koettanut olla tänään ahkera, mutta se on todella vaikeaa, kun kaikilla on liian mielenkiintoisia juttuja kerrottavana facebookissa. Ärsyttävää. Ja ruotsalaiset yrittävät vielä kaiken lisäksi painostaa hankkimaan Twitterin. Sen jälkeen en varmaan enää koskaan pääsisi irti tästä koneesta.

Aivan käsittämätöntä pelleilyä tämä ilma muuten. Eilen oli vähän tavallista kylmempi fiilis. Syy siihen selvisi tänä aamuna, kun katsoin ulos ikkunasta. Kaunis, koskematon lumipeitto kaikkialla. Mitäs ihmettä tämä nyt on? Jos on jo innostuksissaan syönyt ulkona kevään ekan jäätelön, on lumisade kielletty.
Kauppareissulla. Reippahasti ei todellakaan käynyt askel. Enemmänkin laahusti masentuneesti.
Hetkittäin olen tänään nauttinut kouluhommien tekemisestä. Tässä voisi lähes luulla, että kaipaisin jopa työtäni, kun haastattelunauhojen purkaminen on tuntunut niin mukavalta. Ainoa mutka matkassa on ollut hra Excel, jolla selvästi on jotain henkilökohtaista minua vastaan. Miten monella tapaa voi yksi taulukko mennä pieleen? (Tämänpäiväisen empiirisen tutkimuksen mukaan viidellä. Mutta iltaa on vielä jäljellä.)

Ajattelin, että ajatus kulkisi lennokkaammin, jos kauppakassissa kulkeutuisi kotiin jotain piristävän hyvää ja ruotsalaista syötävää. Muistelin, että Skoonessa asuessani söin usein "noutopöytäruokaa". Siihen kuului lihaa ja leikkeleitä, peruna- ja mimosasalaattia, brie-juustoa, tomaatteja, hillosipuleita, patonkia ja mitä mitäköhän muuta vielä. Mutta ymmärrätte varmaan missä mennään.

Yritin tänään päästä hieman samaan fiilikseen. Se epäonnistui täysin, mutta ruoka oli silti hyvää. Ja täällä myydään perunasalaattia yhden hengen annoksina. Se jos mikä on hienoa.
Perunasalaatti, ribsit ja tomaatteja.
Näyttää aivan siltä, kuin olisin yksinäni syönyt noin yhden neljäsosan possusta. Pliis muistakaa, että suurin osa tuosta on luita.

3 kommenttia:

  1. Perunasalaattia! <3

    Muistathan kulti että Excel -ongelmissa oma koti-insinööri auttaa. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, muistan. Mut ei se paljon auta, jos koti-insinööri vetelee sikeitä juuri sillä hetkellä, kun apua tarvitaan. :D

    VastaaPoista
  3. Miksei Suomessa voi saada salaatteja yhen hengen annoksina?....

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!