torstai 12. huhtikuuta 2012

Hätkähdyttävä huomio

Minulla on koti-insinöörillä oli jo ennestään kokemusta kaukosuhteesta. Vähän liikaakin. Työt ja opiskelut ovat heitelleet minua paikkakunnalta toiselle tasaisin väliajoin, ja uskollinen inssini on toiminut kotivahtina aina sen aikaa. Joten osattiin olla varautuneita. Tiedettiin, kuinka vaikeita, pitkiä, yksinäisiä kuukausia meillä molemmilla oli edessä.

Vaihtariajassa on tietysti se ero, että perjantaina ei niin vain otetakaan junaa Etelä-Koreaan parissa tunnissa. Tällä kertaa kaukosuhde ihan oikeasti tarkoittaa puolen vuoden erossa oloa. Näillä näkymin tavataan toisemme ehkä joskus heinäkuussa.

Parisuhde saa kyllä aivan uusia ulottuvuuksia, kun sitä eletään kahdella eri mantereella. Kuvista saattaa yhtäkkiä bongata että mitä ihmettä, toinen onkin leikannut hiukset, ostanut uudet vaatteet, käynyt ihmeellisissä paikoissa ja hengaa ihmisten kanssa, joita et koskaan ole itse tavannut. Joku yhteinen tuttu kysäisee että hei mitä sille kuuluu ja itse täytyy vastata että no itse asiassa en tiedä, juteltiin viimeksi viime torstaina.

Se on aikamoinen muutos. Siirtyä supersöpöstä symbioosielämästä tilanteeseen, jossa ehkä joskus ehtii vähän jutella skypessä tai sitten ei. Hulluksi on maailma muuttunut. Tässä tilanteessa ei auta oikein muuta kuin ajatella, että tilanne on ohimenevä. Se loppuu aikanaan. Ihan pian...

Ennen halusi tietää toisen päivän kaikki pienimmätkin yksityiskohdat. Ja nyt chattaa pikaisesti facebookissa, jos sattuu olemaan samaan aikaan hereillä kuin se toinen siellä jossain kaukana. Viimeksi kysyin, että mitä kuuluu ja koti-insinööri vastasi että ihan hyvää, olen juuri lähdössä Japaniin.

Ja mitä itse siihen vastasin? Ehkä jotain että, okei, hyvää matkaa. 

Käsittämätöntä. Okei, hyvää matkaa?? Vielä muutama kuukausi sitten vastaus samaan kysymykseen olisi ollut että ihan hyvää, olen juuri lähdössä koulusta kotiin, pitääkö käydä kaupassa. Ja siitäkin oltaisiin saatu aikaan kymmien minuuttien pituinen keskustelu.

Ja nyt sitten. "Lähden Japaniin." "Okei, hyvää matkaa."

Voi huokaus.

4 kommenttia:

  1. Voi Hilkka! Täältä tulee virtuaalihali, oikein tiukka rutistus! Te ootte supereita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni. :) Kyllä tää taas tästä, kunhan ensin vähän haikailee ja huokailee.

      Poista
  2. Mä haluun jutella sun kaa, haluun jutella sun kaa koko ajan, joka päivä :) Sanoo moi, hyvää huomenta ja kauniita öitä, mitä sulle kuuluu ja hauutko kark... sipsejä kaupasta. :)

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!