lauantai 21. huhtikuuta 2012

Klädbytardag

Olin ajatellut olla tänään huipputehokas ja rautaisen keskittymisen avulla muuttaa pääkopan hatarat hahmotelmat ja epämääräiset ehdotelmat asialliseksi Wiki-tekstiksi poliittisesta kommunikaatiosta. På svenska såklart. Mutta ei taaskaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Missä vika? Jonkun pitäisi tulla tänne komentamaan mua.

Eilen oli taas international dinner. Odotin sitä suurella innostuksella ja muistelin kaiholla edelliskerran japanilaisia herkkuja. Valitettavasti vaihtarit olivat ilmeisesti löytäneet omat kuvionsa ja harrastuksensa, sillä tapahtuma veti varmaan vain kolmasosan edelliskerran osallistujamäärästä. Mutta ei se nyt paljoa haitannut. Ihan hyvillä mielin söin kitalaen räjäyttävää intialaista lihapataa, ruotsalaista potatisgrätangia ja lihapullia, suolaisia piirakoita ties mistä maista, pastasalaattia, täytettyjä lättyjä, suklaakakkua, struudelia (?), mokkapaloja sekä puolukka- ja mustikkapiirakkaa. (Joo, arvatkaa mistä maasta noi kolme viimeistä tuli?)

Näitä tehtiin.
Jotkut lähtivät dinnerin jälkeen tanssijalka vipattaen yöelämään, mutta itse tulin kotiin ja nukuin onnellisesti kymmenen tunnin yöunet. Taas oli päässyt vähän univelkaa kertymään. Miten täällä onkin niin vaikea mennä ajoissa nukkumaan? Onko nukkumatilla kielimuuri?

Tänään sitten pakkasin kangaskassiini
1. tyhmän pipon
2. vääränmallisen paidan
3. melko kulahtaneen hupparin
4. liian pienen neuleen
ja suuntasin klädbytardagiin eli vaitteidenvaihtopäivään. Homman ideana oli tuoda itselle turhia, mutta ehjiä ja puhtaita vaatteita kiertoon. Vaatteita sai tuoda 1-5 kappaletta ja niitä vastaan sai lipukkeita. Sen jälkeen  sai sitten mennä kiertelemään vaatevuorten keskelle, napata itselleen mieluisia vaatteita mukaan, ja lunastaa ne itselleen lipukkeita vastaan. Ja kaikki ilman mitään maksuja tai muita pelleilyjä. Sanoisin että järkevin keksintö taas vähänn aikaan. Vein vaihtoon neljä täysin turhaa vaatekappaletta ja poistuin mukanani:

Ihanan ruusuinen arkipaita. Kuva ei tee oikeutta!

Ohut kukkamekko, jolle suunnittelen tekeväni pienen tuunauksen!

IHANA tunika. Tuli jotenkin mieleen Nanso.

Täydelliset farkkushortsit kesään.
En voi uskoa miten hyvä tuuri kävi taas noiden löytöjen suhteen. Helt otroligt! Olisipa suomessakin enemmän tällasia tapahtumia. Tuo ainakin veti väkeä kuin energiajuomatarjous yläasteikäisiä, paikalle oli ilmoittanut saapuvansa yli 700 ihmistä.

Mutta niin, se koulutehtävä...huomenna sitten?

3 kommenttia:

  1. En oo kuullukaan ett mokkapaloihin tulee pähkinöitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vissiin tekijästä kiinni, että mitä siihen taikinaan päätyy. Tässä tapauksessa kuorrutteessa oli mariannesuklaata, joka taas "saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää". Pakko merkitä, sillä olisi ikävä ottaa kontolleen jonkun epäonnisen allergikon tukehtuminen mokkapalaan!

      Poista

Mitä mietit? Kerro se tänne!