sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tuulahdus Tukholmasta

Nyt on asiat kerrankin ajoissa järjestyksessä. Kesäkuun alkupuolella on tosiaan edessä muutto Tukholmaan. (tästä aiheesta tulen vielä tilittämään paljon tulevaisuudessa, varautukaa!)

Asuntotilanne pääkaupungissa on...no, miten sen nyt nätisti sanoisi. Aivan helvetin vittumainen. Vuokrat hipovat taivaita, huijareita liikkuu kaikilla vuokravälityssivustoilla, surkeatkin luukut revitään käsistä, kun joku katto pään päälle on saatava. Voitte siis ehkä ymmärtää, että hieman oli otsa huolestuneilla rypyillä, kun yritin löytää itselleni kesäasuntoa.

Onneksi on olemassa iki-ihanan superruotsalainen, ärrää mukavan skoonelaiseen tapaan sorautteleva, loputtoman positiivinen ja aina auttavainen Kajsa. Kaikilla suomalaisilla pitäisi olla oma henkilökohtainen Kajsa, niin kaikenlainen ruotsiviha ja kateellisen katkera mussuttaminen loppuisi kuin seinään. Kajsa parantaa päivän kuin päivän.

Mainitsin asunto-ongelmasta Kajsalle. Hän heitti verkot vesille ja antoi jo seuraavana päivänä tiedon, että hänen tukholmalainen ystävänsä Ylva on pistänyt sanan liikkeelle. Siitä seuraavana päivänä Ylva ilmoitti, että sekä Lars että Sofia meinaavat suunnata kesäksi muualle. Seurasi kuumeista sähköpostipommitusta, empimistä ja kaupankäyntiä.

Mutta nytpä tiedän, että kesällä asun tukholmalaisessa kaksiossa Bandhagenissa, metrolla 20 minuuttia centralstationelle. Vuokra on kohtuullinen, asunto kalustettu ja nettiyhteys pelaa. Mitä muuta sitä voi ihminen edes vaatia?
Lattiat, seinät, katto ja kaikki.

Ja jopa tv!

3 kommenttia:

  1. Hei jee makeeta! Onnea! Jos on kert kaksio niin sinne voi varmaan tulla vierailulle kesällä? :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naturligtvis! Tosin itse vuokraan vaan yhden huoneen, mut se on just se isompi "olohuone". Sieltä tais löytyä sängyn lisäksi myös sohva, joten tervetuloa vaan!

      Poista
  2. Niin se puskaradio toimii :) Munkin kämppä löyty samalla periaatteella,siis ihan täällä koti-Suomessa.

    VastaaPoista

Mitä mietit? Kerro se tänne!