lauantai 7. huhtikuuta 2012

Munataiteilijat vauhdissa. (heh heh.)

Eilen koin saunassa zen-hetken jos toisenkin. Miten voi typerä pieni kuuma puukoppero rentouttaa ihmisen niin totaalisesti? Edellinen löylyttely tapahtui tosin joulusaunassa, joten oli tässä muutama kuukausi ilman höyryhengittelyjä vierähtänytkin.

Sen verran mukavaksi muusiksi lihakset pehmenivät saunassa, että päätettiin ottaa tavaksi kipaista lauteille hieman useamminkin.

Saunan jälkeen käytiin pöytään. Olimme vissiin kukin innostuneet tahollamme hieman liikaa, kun ruokaa oli varattu suurin piirtein kokonaiselle koululuokalle. Mutta eipäs se mitään, otetaan tänään sitten Påsk vol 2 ja jatketaan syömistä siitä, mihin eilen jäätiin!

Itse uskaltauduin ensimmäisen kerran ikinä kokkaamaan itse valkosipulikermaperunoita. Kaksi kiloa perunaa, yksi kokonainen valkosipuli ja viisi desilitraa kermaa hujahti seitsemän ihmisen suihin ajatustakin nopeammin. Ja tänään kun kävin tekemässä aamupalaleipäni, tuntui yhä, kuin yhteiskeittiössä olisi leijunut vieno valkosipulin tuoksu. Sori vaan kaikille.
Herkullinen hajupommi.
Istuttiin sitten kaikessa rauhassa ja syötiin hyvällä halulla lihapullia, nakkeja, valkosipuliperunoita, pastasalaattia sekä ruotsalaisten pääsiäisperinteitä - kinkkukiusausta ja påskmust-juomaa. Påskmust on jännä limppari, se maistuu hieman väljähtyneeltä kokikselta, mutta hedelmäisemmältä. Samaa juomaa on myynnissä myös jouluna, mutta silloin etiketissä lukee påskmustin sijaan julmust.

Jälkkäriksi oli tarjolla kääretorttua, sitruuna-fudgemuffinseja ja keksejä. Ja mikäli kaikkien näiden jälkeen jäi vielä hieman tilaa mahalaukkuun, oli sitä varten varattu tarjolle myös sipsejä ja taco-lastuja.

Niin, ja tietysti keitettyjä kananmunia! Taiteiltiin aina, kun maltettiin laskea haarukka hetkeksi pois kädestä.
Siis ihan ite tein.

Kuulemma kuollut jänis?

Yksinkertainen on kaunista. Kevään muotimuna esittelyssä!

Oltiin supertaitavia kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit? Kerro se tänne!